Publikationer
Visa varukorg-
2016 - Rapport för regeringsuppdrag angående den offentliga kontrollen av livsmedel och foder i primärproduktionen
Publikationstyp : RapportÄmne : LivsmedelskontrollUtgivningsår : 2016 -
2016 nr 04 - Kontrollprojekt Djurslagsverifiering av köttvaror
Publikationstyp : RapportÄmne : LivsmedelskontrollUtgivningsår : 2016 -
2016 nr 05 - Evaluation of the Nordic Nutrition Recommendations 2012
Results from an external evaluation of the Nordic Nutrition Recommendations 2012 project and suggested improvements on the structure and process for a future revisionPublikationstyp : RapportÄmne : MatvanorUtgivningsår : 2016 -
2015 nr 16 - Part 2 - Risk assessment - Inorganic Arsenic in Rice and Rice Products on the Swedish Market 2015
Publikationstyp : RapportÄmne : Oönskade ämnenUtgivningsår : 2015 -
2015 nr 22 - Associations between food intake and biomarkers of contaminants in adults
Publikationstyp : RapportÄmne : MatvanorUtgivningsår : 2015 -
2015 - Livsmedelsverket Företagsundersökning Kontrollen 2014
Publikationstyp : RapportÄmne : LivsmedelskontrollUtgivningsår : 2015 -
2015 nr 20 - Drycker - analys av näringsämnen
Publikationstyp : RapportÄmne : NäringsämnenUtgivningsår : 2015 -
2014 - ESBL-bildande E.coli i vår omgivning – livsmedel som spridningsväg till människa
Publikationstyp : RapportÄmne : Smittskydd och hygienUtgivningsår : 2014 -
2014 nr 25 - Metaller i livsmedel - fyra decenniers analyser - Fisk och skaldjur
Publikationstyp : RapportÄmne : Oönskade ämnenUtgivningsår : 2014 -
2014 - Vi slänger frukt och grönsaker i onödan – varför?
Publikationstyp : RapportÄmne : Miljö och matsvinnUtgivningsår : 2014 -
2015 - Kompetensprovning Mikrobiologi - Livsmedel April 2015
Publikationstyp : RapportÄmne : Smittskydd och hygienUtgivningsår : 2015 -
2014 nr 22 - Kartläggning av shigatoxinproducerande E.coli (STEC) på nötkött och bladgrönsaker
Publikationstyp : RapportÄmne : Smittskydd och hygienUtgivningsår : 2014 -
2014 - Kompetensprovning Mikrobiologi– Dricksvatten September 2014
Publikationstyp : RapportÄmne : Smittskydd och hygien, DricksvattenUtgivningsår : 2014 -
2013 nr 20 - Mikrobiologiska dricksvattenrisker - Behovsanalys för svensk dricksvattenförsörjning
Publikationstyp : RapportÄmne : Dricksvatten, Smittskydd och hygienUtgivningsår : 2013 -
2013 - Antibiotikaresistens ESBL-bildande E. coli i svenskt råvatten - en pilotstudie
Publikationstyp : RapportÄmne : Smittskydd och hygienUtgivningsår : 2013 -
2013 nr 27 - Kompetensprovning Mikrobiologi - Dricksvatten - September 2013
Publikationstyp : RapportÄmne : Dricksvatten, Smittskydd och hygienUtgivningsår : 2013 -
2013 nr 09 - Kompetensprovning Mikrobiologi - Dricksvatten - Mars 2013
Publikationstyp : RapportÄmne : Dricksvatten, Smittskydd och hygienUtgivningsår : 2013 -
2013 - Låt matavfall bli smart avfall
Publikationstyp : RapportÄmne : Miljö och matsvinnUtgivningsår : 2013 -
-
2012 nr 12 - Kompetensprovning av laboratorier Mikrobiologi - Dricksvatten 2012:1, mars
Publikationstyp : RapportÄmne : Dricksvatten, Smittskydd och hygienUtgivningsår : 2012 -
2012 nr 04 - Kompetensprovning av laboratorier Mikrobiologi - Livsmedel − Januari 2012
Publikationstyp : RapportÄmne : Smittskydd och hygienUtgivningsår : 2012 -
2012 nr 08 - Kompetensprovning av laboratorier Mikrobiologi - Livsmedel − April 2012
Publikationstyp : RapportÄmne : Smittskydd och hygienUtgivningsår : 2012 -
2012 nr 05 - Mögel och mögelgifter i torkad frukt
Publikationstyp : RapportÄmne : Oönskade ämnenUtgivningsår : 2012 -
2014 nr 12 - Riskkarakterisering av exponering för nitrosodimetylamin (NMDA) från kloramin använd vid dricksvattenberedning
Publikationstyp : RapportÄmne : Oönskade ämnen, DricksvattenUtgivningsår : 2014 -
2014 nr 16 - Risk- och nyttovärdering av nötter - sammanställning av hälsoeffekter av nötkonsumtion
Publikationstyp : RapportÄmne : Näringsämnen, Oönskade ämnenUtgivningsår : 2014 -
2013 nr 01 - Contaminants and minerals in foods for infants and young children Part 3: Risk- and benefit management
Publikationstyp : RapportÄmne : Barn, Oönskade ämnenUtgivningsår : 2013 -
2013 nr 01 - Contaminants and minerals in foods for infants and young children Part 1: Analytical results
Publikationstyp : RapportÄmne : Barn, Oönskade ämnenUtgivningsår : 2013 -
2014 nr 15 - Rapport från workshop 27-28 november 2013 av Lena Jönsson Risk- och sårbarhetsanalys
Publikationstyp : RapportÄmne : KrisberedskapUtgivningsår : 2014 -
2014 nr 08 - Riksmaten - vuxna 2010-11 Livsmedels- och näringsintag bland vuxna i Sverige - metodrapport
Publikationstyp : RapportÄmne : MatvanorUtgivningsår : 2014 -
2013 nr 28 - Halt av polycykliska aromatiska kolväten (PAH) i livsmedel
Matfetter, spannmålsprodukter, kosttillskott, choklad, grillat kött och grönsaker.Publikationstyp : RapportÄmne : Oönskade ämnenUtgivningsår : 2013 -
2012 nr 01 - Fisk, skaldjur och fiskprodukter - analys av näringsämnen
Publikationstyp : RapportÄmne : NäringsämnenUtgivningsår : 2012 -
2012 nr 21 - Dioxin- och PCB-halter i fisk och andra livsmedel 2000-2011
Publikationstyp : RapportÄmne : Oönskade ämnenUtgivningsår : 2012 -
2013 nr 17 - Miljöpåverkan från animalieprodukter
Publikationstyp : RapportÄmne : Miljö och matsvinnUtgivningsår : 2013 -
2012 nr 03 - Tidstrender av tungmetaller och organiska klorerade miljöföroreningar i baslivsmedel
Publikationstyp : RapportÄmne : Oönskade ämnenUtgivningsår : 2012 -
2012 nr 17 - Nordic Expert Survey on Future Foodborne and Waterborne Outbreaks
Publikationstyp : RapportÄmne : Andra språk, Smittskydd och hygienUtgivningsår : 2012 -
2012 nr 11 - Nordiskt Kontrollprojekt 2012
Publikationstyp : RapportÄmne : Märkning, AllergiUtgivningsår : 2012 -
Livsmedelsverkets årsredovisning 2018
Livsmedelsverket har som förvaltningsmyndighet till uppgift att i konsumenternas intresse arbeta för säker mat och dricksvatten, att ingen konsument ska bli lurad om vad maten innehåller och...Publikationstyp : ÅrsredovisningÄmne : Om LivsmedelsverketUtgivningsår : 2019 -
Livsmedelsverkets årsredovisning 2014
Publikationstyp : ÅrsredovisningÄmne : Om LivsmedelsverketUtgivningsår : 2015 -
Livsmedelsverkets årsredovisning 2015
Publikationstyp : ÅrsredovisningÄmne : Om LivsmedelsverketUtgivningsår : 2016 -
2011 - Antibiotikaresistens Kartläggning av ESBL-bildande E. coli och salmonella på kött på den svenska marknaden
Publikationstyp : RapportÄmne : Smittskydd och hygienUtgivningsår : 2011 -
2011 nr 03 - Vetenskapligt underlag till råd om bra mat i äldreomsorgen
Publikationstyp : RapportÄmne : Offentliga måltider, Råd och rekommendationerUtgivningsår : 2011 -
2011 nr 27 - Fat Quality 2007 Trends in fatty acid composition over the last decade
Publikationstyp : RapportÄmne : Andra språk, LivsmedelskontrollUtgivningsår : 2011 -
2011 nr 17 - Kontroll av bekämpningsmedelsrester i livsmedel 2009
Publikationstyp : RapportÄmne : Livsmedelskontroll, Oönskade ämnenUtgivningsår : 2011 -
2011 nr 22 - Råd om mat för barn 0-5 år - hanteringsrapport
Publikationstyp : RapportÄmne : Råd och rekommendationer, BarnUtgivningsår : 2012 -
2011 nr 05 - Riskprofil för material i kontakt med livsmedel
Publikationstyp : RapportÄmne : Oönskade ämnenUtgivningsår : 2011 -
S 2023 nr 02 - Uppdrag om insatser för hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion
Folkhälsomyndigheten och Livsmedelsverket har fått regeringens uppdrag att föreslå nationella mål med indikatorer för arbetet med en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion samt relevanta...Publikationstyp : RapportÄmne : Matvanor, Miljö och matsvinnUtgivningsår : 2023 -
L 2023 nr 01 - Mikrobiologisk förskämning av livsmedel – svinn och säkerhet
Denna riskprofil har tagits fram för att sammanställa vad som kännetecknar olika slags mikrobiell förskämning och vilka typer av förskämning som är karakteristiska för olika livsmedelsgruppe...Publikationstyp : RapportÄmne : Miljö och matsvinnUtgivningsår : 2023 -
Förtroendemätning bland yrkesgrupper inom offentliga måltider och folkhälsa
Personer som arbetar med offentliga måltider och folkhälsa har högt förtroende för Livsmedelsverket, och förtroendet ökar. Livsmedelsverkets starka koppling till vetenskap och forskning, kom...Publikationstyp : RapportÄmne : Om Livsmedelsverket, UndersökningarUtgivningsår : 1 -
S 2024 nr 02 - Revision av länsstyrelsers offentliga kontroll i livsmedelskedjan 2023
Alla myndigheter inom EU som utför offentlig kontroll i livsmedelskedjan ska, för att säkerställa sin efterlevnad av lagstiftningen, se till att de blir reviderade. Revisionerna kan identifi...Publikationstyp : RapportÄmne : Livsmedelskontroll, Om LivsmedelsverketUtgivningsår : 2024 -
S 2021 nr 03 - Kontrollen i livsmedelskedjan
Sveriges rapport till EU-kommissionen om kontrollen i livsmedelskedjan har från och med i år ett nytt format. Det beror på att förordning (EU) nr 2019/723 med en standardiserad förlaga för r...Publikationstyp : RapportÄmne : LivsmedelskontrollUtgivningsår : 2021 -
Faktaskrifterna - Vad är nyttiga och onyttiga kolhydrater?
Kolhydrater är samlingsnamnet för stärkelse, kostfiber och olika sockerarter. De förekommer i livsmedel av väldigt olika karaktär – allt ifrån läsk, saft och strösocker till bröd, pasta, f...Publikationstyp : Broschyr/FolderÄmne : Råd och rekommendationer, MatvanorUtgivningsår : 2016 -
Bra mat för spädbarn under ett år
Livsmedelsverkets råd om mat för spädbarn upp till ett år grundas på den samlade forskningen och är tänkta att vara ett stöd för dig som förälder. De är skrivna för att passa för de flesta. ...Publikationstyp : Broschyr/FolderÄmne : Barn, Råd och rekommendationerUtgivningsår : 2011 -
Livsmedelsallergier och överkänslighet
Om man inte tål att äta viss mat kan det bero på att man är allergisk (matallergi). Man kan också reagera mot speciella ämnen, utan att det är fråga om allergi i egentlig mening. Då används ...Publikationstyp : Broschyr/FolderÄmne : Allergi, Oönskade ämnenUtgivningsår : 2013 -
Märkning av färdigförpackade livsmedel
Information om regler till dig som säljer små mängder av egna primärprodukter direkt till konsument. I den här broschyren hittar du som ska starta försäljning av små mängder primärprodukter ...Publikationstyp : Broschyr/FolderÄmne : Stöd till företag, MärkningUtgivningsår : 2016 -
Vad äter svenskarna? Livsmedels- och näringsintag bland vuxna i Sverige
I Riksmaten 2010-11 har vi undersökt svenskarnas matvanor, det vill säga vad och hur mycket vuxna i Sverige äter. Resultaten ger oss viktig kunskap om hur livsmedelskonsumtionen ser ut i ol...Publikationstyp : Broschyr/FolderÄmne : MatvanorUtgivningsår : 2012 -
Faktaskrifterna - Protein, hur mycket är lagom?
Maten vi äter spelar en avgörande roll för vår hälsa. Att äta grönare, lagom mycket och röra på sig är grunden för en hälsosam helhet. Grönsaker, frukt, fullkorn, fisk, nyttiga oljor och ma...Publikationstyp : Broschyr/FolderÄmne : Råd och rekommendationer, MatvanorUtgivningsår : 2016 -
Bra mat när du är gravid – lättläst
Här finns Livsmedelsverkets kostråd för gravida översatta till lättläst svenska. Den är till för personer som av olika anledningar har svårt att läsa vanlig svenska, eller som håller på att ...Publikationstyp : Broschyr/FolderÄmne : Gravid/ammande, Råd och rekommendationerUtgivningsår : 2022 -
Den grönare Matcirkeln
Matcirkeln har uppdaterats till en grönare version och finns nu att beställa som en affisch! För att vi ska kunna ställa om till ett mer hållbart sätt att leva är det bra att äta mer växtbas...Publikationstyp : AffischÄmne : Matvanor, NäringsämnenUtgivningsår : 2023 -
Referensvärden för energi och näringsämnen - En sammanfattning av nordiska näringsrekommendationerna
Publikationstyp : Broschyr/FolderÄmne : Råd och rekommendationerUtgivningsår : 2023 -
Tillsammans gör vi skillnad - inriktningen för Livsmedelsverket 2023
"Tillsammans gör vi skillnad" är Livsmedelsverkets gemensamma planeringsunderlag.Publikationstyp : Broschyr/FolderÄmne : Om LivsmedelsverketUtgivningsår : 2024