Söksida

Hittade 440 träffar på ""

  • Mängdangivelse

    Ibland behöver företagaren märka ut hur mycket av en viss ingrediens som ingår i ett livsmedel, en så kallad mängdangivelse. Det är exempelvis ett krav om namnet på ingrediensen nämns i livsmedlets
    Kontrollwiki - Senast granskad 2018-05-22
  • Distansförsäljning - inte färdigförpackade livsmedel

    När en kund ringer och beställer mat för hemkörning blir maten förpackad på konsumentens begäran. Maten ska då ses som livsmedel som inte är färdigförpackade. Kunden har då rätt att få viss
    Kontrollwiki - Senast granskad 2018-01-03
  • Frivillig information

    Företagen kan välja att märka ett färdigförpackat livsmedel med frivilliga uppgifter. Då finns bestämmelser som måste följas. Här kan du läsa om vilka krav som ställs på frivillig information.
    Kontrollwiki - Senast granskad 2019-01-18
  • Återrapportera med en follow up

    Här får du information om hur du ska agera när myndigheten tar emot ett meddelande, vad som förväntas ske och vad som ska återrapporteras.
    Kontrollwiki - Senast granskad 2019-04-23
  • Dricksvatten

    På den här sidan finns information som riktar sig till producenter, tillhandahållare och användare av dricksvatten samt till kontrollmyndigheter och laboratorier. Här hittar du också information om
    Kontrollwiki - Senast granskad 2019-04-04
  • Operativa mål för livsmedelskontrollen 2017 - 2019

    De operativa målen är ett samlat grepp mot särskilda risker i mat och dricksvatten. Målen finns i den nationella kontrollplanen (NKP) och utgår från effektmål inom fyra fokusområden - säkert
    Kontrollwiki - Senast granskad 2017-10-27
  • Enterobacteriaceae

    Här beskrivs egenskaper och användningsområde för analys av bakterier från familjen Enterobacteriaceae som indikatororganism.
    Kontrollwiki - Senast granskad 2017-08-31
  • Escherichia coli

    Här beskrivs egenskaper och användningsområde för analys av Escherichia coli (E. coli) som indikatororganism.
    Kontrollwiki - Senast granskad 2017-08-31
  • Tillfällig stängning och återkallande av godkännande

    På den här sidan hittar du fakta om och regler för tillfällig stängning och återkallande av godkännande. Du får också veta mer om avregistrering.
    Kontrollwiki - Senast granskad 2017-12-06
  • Åtgärder när verksamheten inte är godkänd eller registrerad

    Livsmedelslagstiftningen gäller också för sådana verksamheter som bedrivs utan att vara godkända/registrerade trots att de enligt reglerna ska vara det. Den behöriga myndigheten är den som prövar
    Kontrollwiki - Senast granskad 2017-12-06
  • Förundersökning och rättegång

    Här får du information om och råd inför förundersökning och rättegång.
    Kontrollwiki - Senast granskad 2017-12-06
  • Minneslista vid godkännande: äggprodukter

    Här finner du en minneslista att använda vid godkännandeprövning av livsmedelsanläggningar som ska godkännas med stöd av förordning (EG) nr 853/2004.
    Kontrollwiki - Senast granskad 2019-05-17
  • Minneslista vid godkännande: fryshus som fryser ned fiskeriprodukter

    Här finner du en minneslista att använda vid godkännandeprövning av livsmedelsanläggningar som ska godkännas med stöd av förordning (EG) nr 853/2004.
    Kontrollwiki - Senast granskad 2019-05-17
  • Minneslista vid godkännande: vilthanteringsanläggning

    Här finner du en minneslista att använda vid godkännandeprövning av livsmedelsanläggningar som ska godkännas med stöd av förordning (EG) nr 853/2004.
    Kontrollwiki - Senast granskad 2019-05-17
  • Bedömning av analysresultat

    Den kontrollmyndighet som bestämmer att ett prov av livsmedel ska tas bör också göra den slutliga bedömningen av analysresultatet. Här får du stöd för hur du kan bedöma analysresultat.
    Kontrollwiki - Senast granskad 2017-08-23
  • Vad ska meddelas, hur och av vem?

    De livsmedel som ska rapporteras ska innebära en fara som utgör en direkt eller indirekt risk för människors hälsa. En bedömning måste alltid ske för att se om ett meddelande ska skapas och i så fall
    Kontrollwiki - Senast granskad 2018-09-05
  • AAC – Administrative Assistance and Cooperation

    Administrative Assistance and Cooperation (AAC) är ett kommunikationssystem där förfrågningar och information lämnas till andra EU-länder när en avvikelse från lagstiftningen finns som inte innebär
    Kontrollwiki - Senast granskad 2017-11-13
  • Hantering av avvikelser

    När du som inspektör bedömer att ett livsmedel inte uppfyller lagstiftningens krav ska avvikelsen hanteras. Här hittar du exempel på brister och förslag till hantering av olika typer av avvikelser.
    Kontrollwiki - Senast granskad 2018-11-20
  • Lagstiftningsområden

    På den här sidan hittar du lagstiftningsområden och dess rapporteringspunkter. Lagstiftningsområdena ersätter de tidigare kontrollområdena. Punkterna används bland annat när kontrollmyndigheterna
    Kontrollwiki - Senast granskad 2019-02-20
  • Gemensam veterinärhandling vid införsel, CVED

    Här ser du hur föranmälningsblanketten (del 1) till gränskontrollen och gränskontrollens beslutsförlaga (del 2) från bilaga III till förordning (EG) nr 136/2004 ser ut.
    Kontrollwiki - Senast granskad 2017-03-30