Söksida

Hittade 393 i kategori "Kontrollwiki"

  • Informationen får inte vilseleda

    Konsumenten får inte bli vilseledd av informationen om ett livsmedel. Varken hur livsmedlet presenteras i sin helhet eller hur bilderna på förpackningen ser ut får bidra till ett vilseledande intryck
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2018-01-30
  • Inte färdigförpackade livsmedel

    Livsmedel som inte är färdigförpackade kan vara helt oförpackade, ligga i en förpackning som lämnas över en disk eller förpackas på konsumentens begäran. I samtliga fall gäller att konsumenten enkelt
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2018-02-08
  • Allergeninformation

    Det är extra viktigt att information om allergener är tydlig. Inom EU har vi kommit fram till ett antal ämnen eller produkter som alltid måste anges i ingrediensförteckningen. Det beror på att de
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-11-16
  • Livsmedlets beteckning

    Alla färdigförpackade livsmedel ska vara märkta med en beteckning som beskriver vad det är för slags livsmedel. Här får du veta hur företaget ska komma fram till rätt beteckning. Du kan också läsa om
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2018-02-08
  • Uppföljning och utvärdering av kontrollen

    Livsmedelskontrollen i Sverige följs upp och utvärderas både av respektive kontrollmyndighet och av Livsmedelsverket. Det görs för att säkerställa att kontrollen är effektiv och har avsedd effekt.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-09-05
  • Kontroll av ämnen som kan ge överkänslighetsreaktioner

    Här kan du läsa om åtgärder för att begränsa de vanligaste överkänslighetsreaktionerna mot mat. Du får också veta vad som är speciellt vid kontroll av ämnen som kan ge överkänslighetsreaktioner.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2016-11-09
  • Provtagning för kontroll av kemiska och radioaktiva faror

    Kemiska och radioaktiva ämnen kan förekomma i livsmedel av olika anledningar. Vissa ämnen är miljöföroreningar och kommer in i livsmedelskedjan för att de finns i luft, vatten, jord eller foder.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2016-09-16
  • Åtgärder vid fynd av Listeria i livsmedel

    På den här sidan finns exempel på åtgärder som livsmedelsföretagaren och kontrollmyndigheten kan vidta vid fynd av L. monocytogenes i livsmedel.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-12-06
  • Studier enligt bilaga II

    På den här sidan finns information om hur studier för att undersöka att kriterierna uppfylls under en produkts hållbarhetstid kan gå till. Fokus ligger på studier av tillväxtmöjligheter av Listeria
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2016-11-09
  • Aeroba mikroorganismer (totalantal)

    Hur ska du som inspektör bedöma analysresultaten från företagens egenkontroll? När kan det vara aktuellt att ta prov för analys av aeroba indikatororganismer? Det får du information om här.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-08-31
  • Enterobacteriaceae

    Här beskrivs egenskaper och användningsområde för analys av bakterier från familjen Enterobacteriaceae som indikatororganism.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-08-31
  • 3. Ta fram en eller flera hypoteser

    I detta avsnitt får du hjälp att komma fram till hypoteser om smittämnet och smittväg, samt exempel på hur de kan formuleras.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2018-04-26
  • Frågor i samband med inspektion

    Här ges förslag på kontrollområden som kan vara intressanta vid en inspektion i samband med en utbrottsutredning
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-02-14
  • Fullständig kontrollprocess

    Den operativa kontrollen är kontrollmyndighetens kärnverksamhet. En fungerande kontrollprocess är grunden för en effektiv kontroll.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-12-07
  • Livsmedel för särskilda grupper - FSG

    Här hittar du fakta om livsmedel för särskilda grupper–FSG. Läs om vilka livsmedel som omfattas, vilka regler som styr dem, om de ska anmälas eller inte och om det finns sammansättnings- och
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-11-01
  • Åtgärder vid fynd av Listeria på utrustning och i lokaler

    På den här sidan finns exempel på åtgärder som livsmedelsföretagaren och kontrollmyndigheten kan vidta vid fynd av L. monocytogenes på utrustning och i lokaler.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2016-11-09
  • ABP flöde vid slakt av får och get

    Här finner du ett generiskt flödesschema för slakt av får och get, en av de verksamheter där den officiella veterinären ska utföra revision enligt förordning (EG) nr 854/2004. Använd gärna schemat
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2018-06-12
  • Godkännande av tillsatser

    För att en tillsats ska få användas i livsmedel måste den vara godkänd av EU-kommissionen. Här kan du läsa om vilka villkor tillsatsen måste uppfylla för att bli godkänd, hur det går till att få en
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2018-01-16
  • Rådgivning till företag

    Här kan du som inspektör läsa om din rådgivande roll.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2016-11-09
  • Planera för provtagning

    Att ha en så tydlig bild som möjligt av vilken provtagning som behöver utföras är viktigt för att kunna ha rätt resurser, bland annat tid, kompetens, laboratoriekapacitet och inte minst finansiering.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2016-12-07