Söksida

Hittade 161 i kategori "Kontrollwiki"

  • Förkortningar och ordförklaringar

    Här får du en närmare förklaring till vanliga begrepp och förkortningar inom import och gränskontroll av livsmedel och köksredskap.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-06-22
  • Checklista

    Här kan du pricka av moment allteftersom du har utfört dem.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-02-15
  • Provtagning av GMO

    Medlemsländerna i EU ska kontrollera om det finns både godkända och inte godkända GMO-livsmedel på marknaden. Provtagning har hittills genomförts i GMO-projekt i samarbete med kontrollmyndigheterna.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-03-16
  • Hantering av avvikelser

    När du som inspektör bedömer att ett livsmedel inte uppfyller lagstiftningens krav ska avvikelsen hanteras. Här hittar du exempel på brister och förslag till hantering av olika typer av avvikelser.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-03-10
  • Gemensam veterinärhandling vid införsel, CVED

    Här ser du hur föranmälningsblanketten (del 1) till gränskontrollen och gränskontrollens beslutsförlaga (del 2) från bilaga III till förordning (EG) nr 136/2004 ser ut.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-03-30
  • Gränskontroll av vegetabiliska livsmedel

    För import av vegetabilier gäller specifika regler för både olika vegetabilier och för de olika länder som importen sker från. Här kan du läsa om vad som gäller för detta område och hur importen ska
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-03-30
  • Utföra offentlig kontroll - grunder

    På den här sidan finns grundläggande information om att utföra offentlig livsmedelskontroll. Du kan läsa om förberedelse, genomförande, rapport/beslut och uppföljning.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2016-12-07
  • Samtalsmetodik och kommunikation

    Att arbeta med livsmedelskontroll är att arbeta med människor. Kommunikation och samtalsmetodik är därför en viktig del i en samlad kontrollmetodik. Professionella samtal kan öka både effektiviteten
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-01-27
  • Verifiering av kontrollens effekt

    Alla myndigheter som utför livsmedelskontroll ska verifiera att deras kontroll har avsedd effekt, att avvikelser upptäcks och att företagarna avhjälper sina brister. Syftet är att se om kontrollen
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-02-07
  • Kontroll av mikrobiologiska hälsorisker

    Här kan du läsa om åtgärder för att begränsa mikrobiologiska hälsorisker. Du får också veta vad som är speciellt vid kontroll av mikrobiologiska risker.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2016-11-09
  • Att använda godkända tillsatser

    Vilka tillsatser som är tillåtna i vilka livsmedel och under vilka villkor de får användas framgår av bilaga II till förordning (EG) nr 1333/2008 om livsmedelstillsatser. På den här sidan finns
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-02-03
  • Att använda tillsatser i tillsatser, aromer, enzymer och näringsämnen

    Tillsatser kan användas för att standardisera, späda ut, lösa upp eller underlätta lagring av tillsatser, aromer, enzymer och näringsämnen. Till exempel kan en tillsats ingå som bärare i en arom
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-01-04
  • Nedsättning av fastställda provtagningsintervall

    På den här sidan hittar du vilka nedsättningar av fastställda provtagningsintervall som Livsmedelsverket som behörig myndighet har accepterat.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-04-04
  • Listeriaprovtagning av ätfärdiga livsmedel

    Företag som producerar livsmedel som kan utgöra en risk för listerios, ska vidta åtgärder inom sin egen kontroll för att förebygga förekomst och tillväxt av L. monocytogenes. Här får du veta vad som
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-01-27
  • De sju HACCP principerna

    Här kan du läsa om de sju HACCP-principerna som finns angivna i artikel 5.2 i förordning (EG) nr 852/2004.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-01-17
  • Riskklassning av livsmedelsanläggningar

    På den här sidan hittar du information om en riskmodell som hjälper dig att riskklassa livsmedelsanläggningar efter primärproduktion och beräkna den årliga kontrolltiden.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-03-08
  • Erfarenhetsmodulen

    Erfarenhetsmodulen bedömer hur väl livsmedelsföretagaren uppfyller kraven i livsmedelslagstiftningen, det vill säga visar resultatet av den kontroll som gjorts på anläggningen. Modulen ger en
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-03-08
  • Juridisk metod – att läsa och tolka lagar och andra bestämmelser

    Här finner du information om rättssystemet och den juridiska metod som du som livsmedelsinspektör bör ha kunskap om. Metoden säkerställer att du och kontrollmyndigheten fattar korrekta beslut.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2016-09-16
  • Exempel på kontroller inom kosttillskott

    Hur ska den planerade kontrolltiden användas och vad är en relevant kontroll? Hur ofta kontroll av kosttillskott ska göras styrs delvis av hur många planerade kontrolltimmar varje anläggning har.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-01-30
  • Beslutsträd för nya livsmedel

    Här är ett exempel på hur hanteringen av kosttillskott, som misstänks innehålla nya livsmedel, kan gå till.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2016-12-20