Söksida

Hittade 430 i kategori "Kontrollwiki"

  • Näringsdeklaration

    Här kan du läsa om vilka näringsämnen som ska anges i näringsdeklarationen och hur den ska presenteras. Näringsdeklarationen är obligatorisk, i de flesta fall, men det finns några undantag.
    Kontrollwiki - Senast granskad 2018-12-13
  • Smittämnen/agens – symtom, inkubationstid och varaktighet

    Ta hjälp av tabellerna nedan ”Smittämnen/agens – symtom, inkubationstid och varaktighet” om du inte vet vilket smittämnet är.
    Kontrollwiki - Senast granskad 2019-03-18
  • 6. Undanröj smittkällan

    I detta avsnitt kan du läsa om vad du som livsmedelsinspektör kan göra för att stoppa smittan, och vilka krav du kan ställa på livsmedelsföretaget.
    Kontrollwiki - Senast granskad 2018-12-18
  • Ansvar för informationen

    Det är alltid företaget i vars namn ett livsmedel säljs som har det grundläggande ansvaret för informationen. Andra företag i livsmedelskedjan har också ansvar, men på ett annat sätt. Här får du en
    Kontrollwiki - Senast granskad 2017-08-15
  • Färdigförpackade livsmedel

    Här får du veta vad som egentligen räknas som ett färdigförpackat livsmedel. Det finns en definition för det i lagstiftningen. Alla färdigförpackade livsmedel ska vara fullständigt märkta med ett
    Kontrollwiki - Senast granskad 2017-08-15
  • 3. Ta fram en eller flera hypoteser

    I detta avsnitt får du hjälp att komma fram till hypoteser om smittämnet och smittväg, samt exempel på hur de kan formuleras.
    Kontrollwiki - Senast granskad 2018-04-26
  • Förvaringsanvisning

    På livsmedelsförpackningar märkta med sista förbrukningsdag måste förvaringsanvisning också anges. Det krävs annars bara om det är nödvändigt för livsmedlets hållbarhet. Ibland behöver företaget ange
    Kontrollwiki - Senast granskad 2017-01-27
  • Faroanalys och kritiska styrpunkter för dricksvattenanläggningar

    På den här sidan hittar du information om hur HACCP-principerna kan tillämpas på dricksvattenanläggningar enligt 2 c § SLVFS 2001:30.
    Kontrollwiki - Senast granskad 2019-03-15
  • När ska lagstiftningen om dricksvatten tillämpas?

    Här får du veta när reglerna om dricksvatten ska tillämpas på anläggningar som producerar eller tillhandahåller dricksvatten enligt 2 § SLVFS 2001:30. Du hittar även information om förpackat
    Kontrollwiki - Senast granskad 2019-01-16
  • Skadedjursbekämpning

    Med skadedjur menas råttor, möss, fåglar, kackerlackor och andra djur som kan sprida smitta eller göra maten otjänlig genom sin närvaro i livsmedelslokalen. Här får du information om lagstiftningens
    Kontrollwiki - Senast granskad 2018-09-17
  • Temperatur

    Temperatur är en viktig faktor för vissa livsmedel. Om temperaturberoende livsmedel förvaras eller hanteras vid fel temperaturer kan det orsaka kvalitetsförsämringar och i värsta fall kan bakterier
    Kontrollwiki - Senast granskad 2018-12-05
  • Åtgärder för att upptäcka och avhjälpa skadeverkningar

    På den här sidan hittar du information om hur man kan upptäcka och avhjälpa sabotage och skadeverkningar vid dricksvattensanläggningar enligt 7 § LIVSFS 2008:13.
    Kontrollwiki - Senast granskad 2018-03-26
  • Kontroll av Nyckelhålet

    Det är frivilligt för företagare att använda Nyckelhålet i märkning och presentation av livsmedel. Om symbolen används måste de regler som gäller följas. Kontroll utförs av ansvarig myndighet, precis
    Kontrollwiki - Senast granskad 2018-02-27
  • Nyckelhålet – begrepp

    Här får du förklaringar till ord och definitioner. De flesta begrepp i Nyckelhålsreglerna definieras antingen i bilaga 1 till LIVSFS 2005:9 eller i annan lagstiftning. Några begrepp som används är
    Kontrollwiki - Senast granskad 2019-02-05
  • Information om myndigheten 2019

    Alla kontrollmyndigheter ska årligen rapportera information om sin kontrollverksamhet. Den här anvisningen gäller den kontroll som utförts under 2019 och ska rapporteras till Livsmedelsverket senast
    Kontrollwiki - Senast granskad 2018-06-15
  • Information om åtgärder vid bristande efterlevnad 2019

    Alla kontrollmyndigheter ska årligen rapportera information om sin kontrollverksamhet. Den här anvisningen gäller den kontroll som utförts under 2019 och ska rapporteras till Livsmedelsverket senast
    Kontrollwiki - Senast granskad 2018-06-15
  • Mikrobiologiska parametrar

    Här hittar du information om varje mikrobiologisk dricksvattenparameter med ett gränsvärde i bilaga 2 till SLVFS 2001:30. Parametrarna kommer i bokstavsordning.
    Kontrollwiki - Senast granskad 2018-03-26
  • Riktvärden och åtgärdsgränser för vissa ämnen

    På den här sidan hittar du information om riktvärden och åtgärdsgränser i dricksvatten för vissa ämnen som inte finns beskrivna i bilaga 2 till SLVFS 2001:30.
    Kontrollwiki - Senast granskad 2018-11-28
  • Avvisning av köksredskap - central handläggning

    Den här instruktionen gäller för gränskontrollstödet när sändningar med köksredskap reglerade i förordning 284/2011, befinner sig inne i landet.
    Kontrollwiki - Senast granskad 2019-03-15
  • Livsmedelsingredienser med aromgivande egenskaper

    Vissa örter och kryddor innehåller ämnen som kan vara skadliga för hälsan i för höga doser. Därför finns regler som begränsar hur man får använda dessa örter eller kryddor och ämnen som ingår i dessa
    Kontrollwiki - Senast granskad 2018-08-29