Söksida

Hittade 160 i kategori "Kontrollwiki"

  • Verksamheter som hanterar livsmedel av animaliskt ursprung

    För vissa verksamheter som hanterar livsmedel av animaliskt ursprung gäller speciella regler. Här får du veta vilka av verksamheterna som ska registreras respektive godkännas.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-01-27
  • Finansiering av offentlig livsmedelskontroll

    På den här sidan hittar du information om finansiering av offentlig livsmedelskontroll och de regler som styr hur finansieringen av kontrollen ska gå till.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-01-27
  • Kontroll av kemiska hälsorisker

    Här kan du läsa om grundläggande toxikologiska begrepp. Du får också veta vad som är speciellt vid kontroll av kemiska risker.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2016-11-09
  • Prioritering vid kontroll av information och märkning

    Kontroll av livsmedelsinformation ska liksom övrig kontroll vara riskbaserad, ändamålsenlig och effektiv. Det kan vi uppnå genom att fokusera på avvikelser som kan innebära fara, som att en allergen
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-01-30
  • Beslutsträd för läkemedelsklassificering

    Här är ett exempel på hur bedömningen av ett kosttillskott kan leda till läkemedelsklassificering.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2016-12-20
  • Beslutsträd för nya livsmedel

    Här är ett exempel på hur hanteringen av kosttillskott, som misstänks innehålla nya livsmedel, kan gå till.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2016-12-20
  • Kontroll med fokus på hälsorisker

    Här kan du läsa om livsmedelsföretagens skyldigheter för att se till att deras livsmedel är säkra. Du finner också information om offentlig kontroll av att skyldigheterna uppfylls.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2016-11-09
  • Registrering och godkännande

    På den här sidan hittar du övergripande fakta om registrering och godkännande av livsmedelsanläggningar. Här finns bland annat information om de regler du behöver ta hänsyn till och vem som har
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-01-12
  • Godkännande av livsmedelsanläggningar

    Här hittar du central och detaljerad fakta om godkännande av livsmedelsanläggningar med till exempel frågor inför registrering, fakta kring beslut och vad som händer när man inte följer reglerna.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2016-11-24
  • Näringsdeklaration

    Här kan du läsa om vilka näringsämnen som ska anges i näringsdeklarationen och hur den ska presenteras. Näringsdeklarationen blir obligatorisk, i de flesta fall, från och med den 13 december 2016.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-01-27
  • Gränskontroll av vegetabiliska livsmedel

    För import av vegetabilier gäller specifika regler för både olika vegetabilier och för de olika länder som importen sker från. Här kan du läsa om vad som gäller för detta område och hur importen ska
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-03-30
  • Gränskontroll av livsmedel från Japan

    Ett fåtal livsmedel från Japan ska gränskontrolleras när det gäller radioaktivitet efter olyckan i Fukushima år 2011.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-03-30
  • Gränskontroll av tillsatser

    Här följer speciella bestämmelser om gränskontroll av tillsatser.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-03-30
  • Kontroll av importerade alkoholhaltiga drycker

    Här finner du de speciella regler som gäller gränskontroll av importerade alkoholhaltiga drycker.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-03-30
  • Kontroll av ekologiska livsmedel

    Här finner du de speciella regler som gäller gränskontroll av ekologiska livsmedel.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-03-30
  • Förkortningar och ordförklaringar

    Här får du en närmare förklaring till vanliga begrepp och förkortningar inom import och gränskontroll av livsmedel och köksredskap.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-03-30
  • Myndighetsmål för operativa förutsättningar

    Myndighetsmål för operativa förutsättningar är mål för en fungerande kontrollprocess och för en effektiv kontroll, en kontroll som har avsedd effekt. Målen finns i nationella kontrollplanen (NKP). De
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-01-18
  • Riskklassning av livsmedelsanläggningar

    På den här sidan hittar du information om en riskmodell som hjälper dig att riskklassa livsmedelsanläggningar efter primärproduktion och beräkna den årliga kontrolltiden.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-03-08
  • Kontrolltid

    Kontrolltiden beräknas utifrån information från riskmodulen, informationsmodulen och erfarenhetsmodulen.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2017-03-08
  • Åtgärder vid fynd av Listeria i livsmedel

    På den här sidan finns exempel på åtgärder som livsmedelsföretagaren och kontrollmyndigheten kan vidta vid fynd av L. monocytogenes i livsmedel.
    Kontrollwiki - Uppdaterad 2016-11-09