Söksida

Hittade 487 i kategori "Produktion, handel och kontroll"

  • Berikning

    Med berikning menas att vitaminer eller mineraler tillsätts till livsmedel för att förbättra deras näringsvärde. Det finns olika anledningar till att livsmedelstillverkare väljer att berika sina
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-05-30
  • Livsmedel för särskilda grupper - FSG

    På den här sidan hittar du fakta om livsmedel för särskilda grupper- FSG, vilka livsmedel som omfattas, vilka regler som styr dem, om de ska anmälas eller inte och eventuella sammansättnings- och
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-01-20
  • Svamp - handel och kontroll

    Svamp - handel och kontroll Matsvamp i handel och servering ska, likt andra livsmedel, inte skada konsumentens hälsa, vare sig akut eller på lång sikt, och får inte heller vara skadliga för kommande
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-05-19
  • Utbildningar för kontrollmyndigheter

    Livsmedelsverket har en webbplattform - Utbildningsportalen - där det är möjligt att gå e-utbildningar. En e-utbildning innebär att du utbildar dig genom webbaserade och interaktiva självstudier.
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-06-15
  • Resultat av offentlig kontroll

    Livsmedelsföretag, dricksvatten och primärproduktion De kommunala kontrollmyndigheterna och Livsmedelsverkets kontrollavdelning rapporterar årligen in uppgifter om sin livsmedels- och
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-09-20
  • Revision av livsmedelskontrollen

    Granskningen av den offentliga kontrollen – så kallade revisioner – består av två delar. Kontrollmyndigheterna ska utföra interna revisioner eller låta utföra externa revisioner och EU ska göra
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-11-17
  • Livsmedelsanläggningar

    I Sverige finns drygt 65 500 livsmedelsföretag, allt ifrån små kiosker till stora livsmedelsindustrier. Ansvaret för den offentliga kontrollen av dessa livsmedelsanläggningar fördelas mellan
    Sida - Livsmedelsanläggningar - Uppdaterad 2017-02-27
  • Livsmedelsfusk

    Arbetet för att upptäcka och motverka livsmedelsfusk Livsmedelsfusk – internationellt benämnt food fraud - är att en företagare bryter mot livsmedelslagstiftningen. Det innebär att man som
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-11-14
  • Glutenfria, laktosfria och andra "fri från"-livsmedel / Gäller fr.o.m. 20 juli 2016

    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-09-19
  • Närings- och hälsopåståenden

    Närings- och hälsopåståenden - regler Närings- och hälsopåståenden är information om att ett livsmedel har särskilt näringsinnehåll eller särskilda hälsofördelar. All information som påstår att ett
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-11-09
  • Livsmedelslokaler och livsmedelshygien

    Livsmedelslokaler och livsmedelshygien Regler om hur din livsmedelslokal ska vara utformad och hur god livsmedelshygien säkerställs finns till största delen samlade i ett antal EU-gemensamma
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-03-09
  • Material i kontakt med livsmedel

    Material och produkter som är avsedda att komma i kontakt med livsmedel får inte överföra ämnen till livsmedlet i sådana mängder att de: utgör en fara för människors hälsa, medför en oacceptabel
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-09-02
  • Import - köksredskap från Kina och regionen Hong Kong

    Enligt kommissionens förordning (EU) nr 284/2011 ska köksredskap i plast av polyamid eller melamin från Kina och regionen Hong Kong kontrolleras innan de får importeras till EU. På EU-kommissionens
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-10-28
  • Vägledningar och information från EU-kommissionen

    Kommissionens vägledning till förordning 178/2002 (En) Kommissionens vägledning till förordning 178/2002 (Sv) Kommissionens vägledning till 852/2004 (Sv) Kommissionens vägledning till 852/2004 (En)
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-03-09
  • Ägg

    Vid ansökan om godkännande av ägganläggning behöver både blankett med basuppgifter LIVS 099 och bilaga Ägg LIVS 004 fyllas i och skickas in till Livsmedelsverket.
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2015-03-09
  • Export

    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-10-24
  • 143 - Saltö fjord

    Havsområde - Uppdaterad 2017-02-15
  • 114 - Råssö-Resöfjorden

    Havsområde - Uppdaterad 2017-02-15
  • 110 - Tjärnöarkipelagen

    Havsområde - Uppdaterad 2016-11-14
  • 108 - Kosterhavet

    Havsområde - Uppdaterad 2016-11-14