Söksida

Hittade 421 i kategori "Produktion, handel och kontroll"

  • Nationella kontrollplanen

    Välkommen till NKP-webben som är ett hjälpmedel för att på ett enkelt sätt visualisera och beskriva hur kontrollen i livsmedelskedjan är planerad, organiserad, hur den genomförs, följs upp och utvecklas. Här finns myndigheternas mål och prioriteringar samlade – det är här kontrollen börjar!
  • Livsmedelskontroll

    Den svenska livsmedelskontrollens mål är att konsumenterna får säkra livsmedel, att de inte blir lurade om vad maten innehåller och att informationen om maten är enkel  att förstå. Ansvaret för
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2019-01-11
  • Krisberedskap och civilt försvar - livsmedelsförsörjning

    Krisberedskap och civilt försvar - livsmedelsförsörjning Livsmedelsverket stödjer utvecklingen av krisberedskap avseende livsmedel på nationell, regional och lokal nivå. Arbetet styr nu mer mot
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2018-11-16
  • Import, export och handel inom EU

    Livsmedelsverket kontrollerar importen av animaliska livsmedel från länder utanför EU. Vissa vegetabiliska livsmedel kontrolleras också. Vid handel inom EU ger Livsmedelsverket främst råd till
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2019-01-07
  • Kategori Ost

    Lista över tillverkare av skyddade beteckningar i Sverige - Kategori ost Godk.nr Namn Adress Ort Namn på registrerad skyddad beteckning 1010 Arla Foods Östersund Nedre Vattugatan 5 831 45 Östersund
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2018-08-27
  • Kategori Färsk fisk, färska blötdjur och kräftdjur samt produkter framställda därav

    Lista över tillverkare av skyddade beteckningar i Sverige - Kategori färsk fisk, färska blötdjur och kräftdjur samt produkter framställda därav Godk.nr Namn Adress Ort Namn på registrerad skyddad
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2018-08-27
  • Kategori Glass och sorbet

    För tillfället finns det inga tillverkare av skyddade beteckningar i Sverige i kategori Glass och sorbet Godk.nr Namn Postadress Ort Namn på registrerad skyddad beteckning          
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2014-11-05
  • Uppdaterade branschriktlinjer för hantverksmässig osttillverkning

    De nationella branschriktlinjerna för hantverksmässig osttillverkning som togs fram av Eldrimner 2009 är uppdaterade och bedömda av Livsmedelsverket. De finns nu publicerade på Livsmedelsverkets
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2018-10-15
  • Nu finns gränsvärden för glycidylestrar i barnmat och vegetabiliska fetter

    Gränsvärdena har tagits fram snabbt efter att Efsa presenterade sin riskvärdering om glycidylestrar och 3-MCPD i maj 2016. Av riskvärderingen framgick att säkerhetsmarginalerna mellan det nuvarande
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2018-03-09
  • Uppdaterade branschriktlinjer för säker mat i samlingslokaler

    Säker mat i samlingslokaler - uppdaterade branschriktlinjer De nationella branschriktlinjerna för säker mat i samlingslokaler har reviderats. Riktlinjerna har bedömts av Livsmedelsverket och de
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2018-04-17
  • Newcastlesjuka på värphönsbesättning i Kalmar

    Newcastlesjuka har konstaterats på en värphönsbesättning i Kalmar kommun. Skydds- och övervakningszoner runt den smittade besättningen har upprättats och restriktioner har införts, vilket bland annat
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2017-08-22
  • Förtydligande om märkning av frukt och grönt som inte håller måttet

    Förtydligande om märkning av frukt och grönt som inte håller måttet Jordbruksverket har gjort ett förtydligande av en regeltolkning som gör det enklare för butiker att minska svinnet av frukt och
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2018-10-22
  • Remiss om ändringar i dricksvattenföreskrifterna

    Livsmedelverket införlivar EU-kommissionens direktiv 2015/1787 i dricksvattenförskrifterna. Samtidigt införs ett antal andra förändringar. Förslaget är nu på remiss till 19 juni 2017. De
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2017-04-27
  • Faror och risker

    E-utbildning Faror och risker Utbildningen ska öka kompetensen inom Sveriges livsmedelskedja när det gäller viktiga biologiska och kemiska faror i livsmedel som kan ge negativa hälsoeffekter hos
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2018-11-30
  • Ny sida

    Nordisk matsvinnskonferens 27 april Ta del av nordiska erfarenheter av hur matsvinnet kan minskas!  Torsdag 27 april 2017 är det avslutningskonferens i Oslo för det nordiska matsvinnsprojekt som
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2017-03-15
  • Livsmedelsverkets Vintermöte 2019

    Nu är det dags att boka in Livsmedelsverkets vintermöte 2019 i kalendern. Det blir den 7  mars 2019 i Stockholm. Temat är Hållbar mat i en föränderlig värld. Du som representerar någon del av
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2018-11-13
  • Nu går det att anmäla sig till vintermötet

    Den 19 mars 2018 bjuder Livsmedelsverket in livsmedelsföretag, branschorganisationer och konsumentföreträdare till ett möte i Stockholm, det så kallade vintermötet. Välkommen med din anmälan! För
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2017-12-05
  • Nötter

    Nötter hör till flera olika botaniska familjer. I livsmedelslagstiftningen klassas mandel, hasselnöt, valnöt, cashewnöt, pekannöt, paranöt, pistaschmandel och makadamianöt/Queenslandsnöt som nötter.
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2018-08-27
  • Jordnötter

    Jordnöten är en baljväxt. Personer med allergi mot jordnötter kan reagera mycket allvarligt om de får i sig jordnöt. Därför finns det särskilda märkningsregler för jordnöt. Symtom Jordnötsallergiker
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2018-08-27
  • Ärta

    Ärtor hör till baljväxterna, liksom jordnötter, sojabönor, lupin, bönor, kikärter och linser. Ärtor kan orsaka allergiska reaktioner. Ärtor i livsmedel De 14 ingredienser/livsmedelsgrupper som
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2018-09-17
  • Berikning

    Med berikning menas att vitaminer eller mineraler tillsätts till livsmedel för att förbättra deras näringsvärde. Det finns olika anledningar till att livsmedelstillverkare väljer att berika sina
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2017-05-30