Söksida

Hittade 493 i kategori "Produktion, handel och kontroll"

  • Livsmedelskontroll

    Den svenska livsmedelskontrollens mål är att konsumenterna får säkra livsmedel, att de inte blir lurade om vad maten innehåller och att informationen om maten är enkel  att förstå. Ansvaret för
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2015-02-04
  • Krisberedskap och hantering

    För en säker livsmedels- och dricksvattenförsörjning deltar Livsmedelsverket aktivt i det krisberedskapshöjande arbetet på nationell nivå. Arbetet görs i samverkan med andra myndigheter. En stor del
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-10-04
  • Import, export och handel inom EU

    Livsmedelsverket kontrollerar importen av animaliska livsmedel från länder utanför EU. Vissa vegetabiliska livsmedel kontrolleras också. Vid handel inom EU ger Livsmedelsverket främst råd till
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-02-08
  • Biodling och honung

    Här finner du samlad information som berör biodling och tillverkning av honung och sammansatta produkter av honung, bland annat information om lagstiftning och vägledningar samt länkar till dokument
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-09-29
  • RASFF - EU:s varningssystem om livsmedel

    RASFF är EU:s system för snabb varning om livsmedel som utgör eller kan antas utgöra en risk för människors hälsa.   Vad är RASFF? Systemet innebär bland annat att Sverige snabbt får information i
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-06-22
  • Livsmedelsfusk

    Arbetet för att upptäcka och motverka livsmedelsfusk Livsmedelsfusk – internationellt benämnt food fraud - är att en företagare bryter mot livsmedelslagstiftningen. Det innebär att man som
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-11-14
  • Resultat av offentlig kontroll

    Livsmedelsföretag, dricksvatten och primärproduktion De kommunala kontrollmyndigheterna och Livsmedelsverkets kontrollavdelning rapporterar årligen in uppgifter om sin livsmedels- och
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-08-29
  • Livsmedel för särskilda grupper - FSG

    På den här sidan hittar du fakta om livsmedel för särskilda grupper- FSG, vilka livsmedel som omfattas, vilka regler som styr dem, om de ska anmälas eller inte och eventuella sammansättnings- och
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-01-20
  • Livsmedelsanläggningar

    I Sverige finns drygt 65 500 livsmedelsföretag, allt ifrån små kiosker till stora livsmedelsindustrier. Ansvaret för den offentliga kontrollen av dessa livsmedelsanläggningar fördelas mellan
    Sida - Livsmedelsanläggningar - Uppdaterad 2017-02-27
  • Revision av livsmedelskontrollen

    Granskningen av den offentliga kontrollen – så kallade revisioner – består av två delar. Kontrollmyndigheterna ska utföra interna revisioner eller låta utföra externa revisioner och EU ska göra
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-10-19
  • Utbildningar för kontrollmyndigheter

    Livsmedelsverket har en webbplattform - Utbildningsportalen - där det är möjligt att gå e-utbildningar. En e-utbildning innebär att du utbildar dig genom webbaserade och interaktiva självstudier.
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-06-15
  • Garanterad traditionell specialitet

    Garanterad traditionell specialitet Garanterad traditionell specialitet, GTS, är skyddade recept på traditionella produkter där namnen använt minst trettio år. GTS får användas av var och en som
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-10-17
  • Allmänt om exportintyg

    Allmänt om exportintyg Livsmedelsverket tillhandahåller ett antal olika exportintyg som bekrivs på den här sidan Exportintyg som undertecknas lokalt Lokalt utfärdade exportintyg fylls i av
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-10-18
  • Salmonellakontroll

    Här finns information om salmonellaregler för handel med animaliska livsmedel inom EU. Regler Salmonellareglerna för handel med animaliska livsmedel inom EU finns i Livsmedelsverkets föreskrifter (
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-03-22
  • Föranmälan vid import av vegetabiliska livsmedel

    Sändningar med livsmedel från länder utanför EU som ska gränskontrolleras ska föranmälas till någon av Livsmedelsverkets gränskontrollstationer. Föranmälan ska göras via det webbaserade systemet
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-12-08
  • Föranmälan (Traces) vid import av animaliska livsmedel

    Föranmälan (Traces) vid import av animaliska livsmedel Sändningar med livsmedel från länder utanför EU som ska gränskontrolleras ska föranmälas till någon av Livsmedelsverkets gränskontrollstationer
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-10-31
  • Färöarna

    Avtalet mellan Färöarna/Danmark och EU om handel med levande djur och animaliska produkter syftar till att underlätta handeln och samtidigt säkra människors och djurs hälsa. Handelsavtal - Färöarna
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-03-13
  • Gränskontrollstationer - köksredskap

    Här finns en förteckning över svenska gränskontrollstationer som är godkända för köksredskap från Kina och regionen Hong Kong. Information om föranmälan och betalningsrutiner hittar du i menyn till
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-12-13
  • Chile

    Här finns information om handelsavtalet mellan EU-kommissionen och Chile. Handelsavtal - Chile EU och Chile skrev den 18 november 2002 under ett associationsavtal som trädde i kraft den 1 mars 2005.
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-03-13
  • Tillsatser

    Livsmedelstillsatser är ämnen som tillförs livsmedel för ett tekniskt ändamål och normalt inte konsumeras som livsmedel i sig. Exempel på tillsatser är ämnen som: ökar hållbarheten -
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-05-08