Söksida

Hittade 487 i kategori "Produktion, handel och kontroll"

  • Biodling och honung

    Här finner du samlad information som berör biodling och tillverkning av honung och sammansatta produkter av honung, bland annat information om lagstiftning och vägledningar samt länkar till dokument
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-09-20
  • Livsmedel för särskilda grupper - FSG

    På den här sidan hittar du fakta om livsmedel för särskilda grupper- FSG, vilka livsmedel som omfattas, vilka regler som styr dem, om de ska anmälas eller inte och eventuella sammansättnings- och
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-01-20
  • Tillsatser

    Livsmedelstillsatser är ämnen som tillförs livsmedel för ett tekniskt ändamål och normalt inte konsumeras som livsmedel i sig. Exempel på tillsatser är ämnen som: ökar hållbarheten -
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-05-08
  • Svamp - handel och kontroll

    Svamp - handel och kontroll Matsvamp i handel och servering ska, likt andra livsmedel, inte skada konsumentens hälsa, vare sig akut eller på lång sikt, och får inte heller vara skadliga för kommande
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-05-19
  • Resultat av offentlig kontroll

    Livsmedelsföretag, dricksvatten och primärproduktion De kommunala kontrollmyndigheterna och Livsmedelsverkets kontrollavdelning rapporterar årligen in uppgifter om sin livsmedels- och
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-09-20
  • Revision av livsmedelskontrollen

    Granskningen av den offentliga kontrollen – så kallade revisioner – består av två delar. Kontrollmyndigheterna ska utföra interna revisioner eller låta utföra externa revisioner och EU ska göra
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-11-17
  • RASFF - EU:s varningssystem om livsmedel

    RASFF är EU:s system för snabb varning om livsmedel som utgör eller kan antas utgöra en risk för människors hälsa.   Vad är RASFF? Systemet innebär bland annat att Sverige snabbt får information i
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-02-01
  • Livsmedelsanläggningar

    I Sverige finns drygt 65 500 livsmedelsföretag, allt ifrån små kiosker till stora livsmedelsindustrier. Ansvaret för den offentliga kontrollen av dessa livsmedelsanläggningar fördelas mellan
    Sida - Livsmedelsanläggningar - Uppdaterad 2017-02-27
  • Livsmedelsfusk

    Arbetet för att upptäcka och motverka livsmedelsfusk Livsmedelsfusk – internationellt benämnt food fraud - är att en företagare bryter mot livsmedelslagstiftningen. Det innebär att man som
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-11-14
  • Glutenfria, laktosfria och andra "fri från"-livsmedel / Gäller fr.o.m. 20 juli 2016

    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-09-19
  • Närings- och hälsopåståenden

    Närings- och hälsopåståenden - regler Närings- och hälsopåståenden är information om att ett livsmedel har särskilt näringsinnehåll eller särskilda hälsofördelar. All information som påstår att ett
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-11-09
  • Livsmedelslokaler och livsmedelshygien

    Livsmedelslokaler och livsmedelshygien Regler om hur din livsmedelslokal ska vara utformad och hur god livsmedelshygien säkerställs finns till största delen samlade i ett antal EU-gemensamma
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-03-09
  • Material i kontakt med livsmedel

    Material och produkter som är avsedda att komma i kontakt med livsmedel får inte överföra ämnen till livsmedlet i sådana mängder att de: utgör en fara för människors hälsa, medför en oacceptabel
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-09-02
  • Import - köksredskap från Kina och regionen Hong Kong

    Enligt kommissionens förordning (EU) nr 284/2011 ska köksredskap i plast av polyamid eller melamin från Kina och regionen Hong Kong kontrolleras innan de får importeras till EU. På EU-kommissionens
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-10-28
  • Vägledningar och information från EU-kommissionen

    Kommissionens vägledning till förordning 178/2002 (En) Kommissionens vägledning till förordning 178/2002 (Sv) Kommissionens vägledning till 852/2004 (Sv) Kommissionens vägledning till 852/2004 (En)
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-03-09
  • Ägg

    Vid ansökan om godkännande av ägganläggning behöver både blankett med basuppgifter LIVS 099 och bilaga Ägg LIVS 004 fyllas i och skickas in till Livsmedelsverket.
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2015-03-09
  • Export

    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-10-24
  • Krisberedskap och hantering

    För en säker livsmedels- och dricksvattenförsörjning deltar Livsmedelsverket aktivt i det krisberedskapshöjande arbetet på nationell nivå. Arbetet görs i samverkan med andra myndigheter. En stor del
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-11-04
  • Import, export och handel inom EU

    Livsmedelsverket kontrollerar importen av animaliska livsmedel från länder utanför EU. Vissa vegetabiliska livsmedel kontrolleras också. Vid handel inom EU ger Livsmedelsverket främst råd till
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-02-08
  • Remiss om ändringar i dricksvattenföreskrifterna

    Livsmedelverket införlivar EU-kommissionens direktiv 2015/1787 i dricksvattenförskrifterna. Samtidigt införs ett antal andra förändringar. Förslaget är nu på remiss till 19 juni 2017. De
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-04-27