Söksida

Hittade 211 i kategori "Nyheter"

  • Så minskar du risken för sommarmagsjuka

    Under sommarmånaderna ökar risken att drabbas av magsjuka på grund av bakterier. Några enkla råd inom fem områden minskar risken. Förra året rapporterades till Folkhälsomyndigheten att drygt 4 700
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2015-06-08
  • Hållbar mat för hälsan och miljön i fokus på EAT-konferens

    Livsmedelsverket deltar i det internationella toppmötet EAT – Stockholm Food Forum 2015 – som äger rum 1-2 juni. Forskare, politiker och representanter för näringslivet samlas i Stockholm för att
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2015-06-01
  • Nationell kontrollkonferens

    Sveriges första nationella konferens om livsmedelskontroll Sveriges första nationella kontrollkonferens samlar inspektörer och chefer i kommuner, länsstyrelser och Livsmedelsverket. Syftet är att
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2015-05-04
  • Hitta ditt sätt att äta hälsosamt – nytt grepp från Livsmedelsverket

    Nu prövar Livsmedelsverket ett nytt sätt för att nå ut med råden om bra matvanor. Hitta ditt sätt är det nya tilltalet till konsumenterna. Med inspiration, mindre pekpinnar och genom att visa att det
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2015-04-27
  • Vad beror det på när maten gör oss sjuka?

    Vad beror det på när maten gör oss sjuka? Felaktig hantering av mat kan göra oss ordentligt sjuka. Vanliga exempel är hamburgare och kyckling som inte genomstekts ordentligt, skärbrädor som inte
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2015-04-07
  • Ny bedömning av koffeinets hälsoeffekter – öppen konsultation

    200 milligram koffein vid ett enskilt tillfälle eller 400 milligram på en dag ger inga negativa effekter på hälsan för vuxna, enligt en granskning från Efsa, den europeiska myndigheten för
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2015-02-26
  • Nyckelhålet i huvudrollen – ny film från Livsmedelsverket

    Livsmedelsverkets symbol Nyckelhålet firar 25 år. Nu har Livsmedelsverket gjort en film som med humor beskriver vad Nyckelhålet står för – ett smart matval. - Vi vill att fler ska få veta att
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2015-02-26
  • Äkta Halal Mat Sverige AB förbjuds att sälja livsmedel efter omfattande köttfusk

    Norrköpings kommun förbjuder företaget Äkta Halal Mat Sverige AB att sälja livsmedel. Företaget har sålt helt kött som "köttberedning" och på så sätt kringgått Sveriges särskilda regler som skyddar
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2016-09-23
  • Grönare mat för barnen i förskolan – nu lanseras nya råd

    Mer grönt, mindre socker och mer lek med maten i förskolan. Det är både nyttigt, miljösmart och kul! Livsmedelsverkets uppdaterade råd "Bra måltider i förskolan" uppmanar förskolorna att se helheten,
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2016-09-15
  • Smarta ungdomar håller sig till surströmmingssäsongen

    Äntligen dags för surströmming! För unga som gillar surströmming är det smart att passa på nu – och skippa strömming resten av året. Strömming kan nämligen innehålla höga halter dioxin och PCB,
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2016-08-15
  • Fem råd - så klarar du maten i rötmånadstider

    Nu är det varmt och fuktigt i hela landet. Det betyder rötmånad och då är det extra viktigt med kyla och bra hygien. I slutet av juli börjar den period vi traditionellt kallar rötmånaden. Men det är
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2016-07-15
  • Nordiskt samarbete för maxgräns för socker

    Efsa, den europeiska livsmedelssäkerhetsmyndigheten, bör göra en ny vetenskaplig granskning av hur socker påverkar hälsan. Det anser myndighetscheferna på livsmedelsverken i Sverige, Finland, Danmark
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2016-07-06
  • Livsmedelsverket åtalsanmäler Svea Kött - sålde tyskt kött som svenskt

    Livsmedelsverket åtalsanmäler Svea kött i Malmö AB för att ha sålt tyskt kött som svenskt. Livsmedelsverkets kontroll visar att företaget från januari till början av april 2016 hade tagit emot och
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2016-07-05
  • Nya krav på näringsdeklaration - på nästan all mat

    Från december 2016 ska nästan alla livsmedel ha en näringsdeklaration. Det betyder att det bland annat måste framgå hur mycket fett, kolhydrater, protein, socker och salt som finns i maten.
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2016-06-16
  • Livsmedelsverket avråder från att äta aprikoskärnor

    Bittra aprikoskärnor kan leda till mycket allvarlig förgiftning. Eftersom det inte går att se skillnad på bittra och söta aprikoskärnor avråder Livsmedelsverket därför helt från att äta aprikoskärnor
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2016-06-16
  • Annica Sohlström generaldirektör

    Annica Sohlström ny generaldirektör för Livsmedelsverket Regeringen har idag utnämnt Annica Sohlström till generaldirektör och chef för Livsmedelsverket. Annica Sohlström tillträder sin tjänst efter
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2016-06-16
  • Ovanligt med STEC-bakterier på svenskt nötkött

    STEC-bakterien, som när den finns hos människa kallas Ehec, är ganska ovanlig på svenskt nötkött. Endast två procent av proverna i Livsmedelsverkets analyser innehöll STEC. Både WHO och Efsa, den
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2016-06-09
  • Samband mellan dricksvatten och magsjuka kartlagt

    Varje år blir miljontals svenskar magsjuka. Livsmedelsverket har undersökt hur ofta smittan kommer från dricksvattnet. Resultatet pekar på att omkring 175 000 av fallen har samband med dricksvatten.
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2016-06-07
  • Nu lanserar vi tallriksmodellen i ny tappning

    Nu lanserar Livsmedelsverket tallriksmodellen i ny tappning Den klassiska tallriksmodellen har under många år hjälpt till att pedagogiskt visa hur maten kan fördelas för att öka mängden grönsaker
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2016-05-19
  • Bra mat i förskolan - uppdaterade råd på remiss

    Bra mat i förskolan ger inte bara mätta barn som orkar leka och lära. En lugn och trevlig måltid bidrar också till gemenskap och bra stämning på förskolan. Att ta tillvara måltiden som en resurs för
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2016-05-09