Söksida

Sökresultat

Hittade 340 träffar på ""

Filtrera sökresultatet

  • Roller och behörighet

    Officiell veterinär, livsmedelskontrollant eller inspektör, oavsett din roll har du ett viktigt uppdrag i livsmedelskontrollen. Du arbetar för att allt ska gå rätt till i livsmedelsproduktionen – för
    Om oss - Senast granskad 2022-09-07
  • Nu ska fyraåringarnas matvanor undersökas

    Pressmeddelande: Nu ska fyraåringarnas matvanor undersökas Pannkakor, sushi eller tacos – vad är småbarns favoriträtt? Och hur många ”klämmisar” äter småbarn idag? Nu startar Livsmedelsverkets
    Pressmeddelanden - Senast granskad 2021-09-22
  • Gör skillnad för många, varje dag

    Livsmedelsverket utför kontroll för kvalitet i livsmedelsproduktionen – för djurens bästa, för konsumenternas hälsa, och för att underlätta för företagen att göra rätt. Som medarbetare i
    Om oss - Senast granskad 2021-10-26
  • Tahini- och halwaprodukter återkallas – kan innehålla salmonella

    Pressmeddelande: Tahini- och halwaprodukter återkallas – kan innehålla salmonella Salmonella har hittats i flera olika partier tahini och halwa från producenten Alburj. Partierna där salmonella
    Pressmeddelanden - Senast granskad 2021-11-17
  • Nästan alla har koll på Nyckelhålet - och mer än hälften väljer det i butiken

    Nästan alla har koll på Nyckelhålet – och mer än hälften väljer det i butiken Pressmeddelande: Nästan alla har koll på Nyckelhålet - och mer än hälften väljer det i butiken Nyckelhålet är en av de
    Pressmeddelanden - Senast granskad 2021-04-15
  • Kontrollprogrammet för ren ersätts av kontroll vid slakt

    Pressmeddelande: Kontrollprogrammet för ren ersätts av kontroll vid slakt Det kontrollprogram för radioaktivt cesium-137 i ren som togs fram efter Tjernobylolyckan läggs ner nästa år. Det har
    Pressmeddelanden - Senast granskad 2021-04-23
  • Programme for risk ranking workshop

    Date: October 19 and 20, 2022 Location: Clarion Hotel Gillet, Dragarbrunnsgatan 23, 753 20 Uppsala, Sweden Day 1, Oct 19 08:30 Registration 09:00 Swedish Food Agency (SFA) and Finnish Food Authority
    Om oss - Senast granskad 2022-04-20
  • Riskvärderingskommittéer - JECFA, JEMRA, JMPR

    JECFA, JEMRA OCH JMPR är oberoende vetenskapliga kommittéer som administreras av FAO och WHO. JECFA - Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives JECFA är en oberoende internationell
    Om oss - Senast granskad 2022-05-25
  • Pålitlig information

    Pålitlig information:                                        - ingen ska blir lurad Är köttet på menyn vad det utges för att vara?  Anges allergi-framkallande ämnen? Kommer varan från den region som
    Om oss - Senast granskad 2022-10-17
  • Uppdrag att inkomma med underlag för den fortsatta inriktningen av det civila försvaret

    Den 11 juli 2019 gav regeringen Livsmedelsverket, Statens jordbruksverk och Statens veterinärmedicinska anstalt i uppdrag att tillsammans analysera redovisade behov och åtgärdsförslag avseende
    Om oss - Senast granskad 2020-03-02
  • Kolla var fisken kommer ifrån i midsommar

    Kolla var fisken kommer ifrån i midsommar Pressmeddelande: Kolla var fisken kommer ifrån i midsommar Till midsommar står många läckerheter på matbordet, inte minst en uppsjö av fisk och skaldjur.
    Pressmeddelanden - Senast granskad 2022-06-16
  • Nordisk rapport om tungemetaller och jod i alger

    Nordisk rapport om tungmetaller och jod i alger Pressmeddelnade: Nordisk rapport om tungmetaller och jod i alger Alger kan bli ett värdefullt tillskott som livsmedel för jordens växande befolkning,
    Pressmeddelanden - Senast granskad 2023-01-24
  • Var fjärde restaurang och kafé lämnar fel information om allergena ingredienser

    Pressmeddelande; Var fjärde restaurang och kafé lämnar fel information om allergena ingredienser I ett nationellt kontrollprojekt granskades den allergeninformation som gavs för totalt 4344
    Pressmeddelanden - Senast granskad 2023-02-07
  • Nya nordiska näringsrekommendationer – synpunkter välkomnas på vetenskapligt underlag om hållbarhetsaspekter inklusive miljö

    Pressmeddelande: Nya nordiska näringsrekommendationer – synpunkter välkomnas på vetenskapligt underlag om hållbarhetsaspekter inklusive miljö Uppdateringen av de nordiska näringsrekommendationerna
    Pressmeddelanden - Senast granskad 2023-01-31
  • Mindre matsvinn när äggen får säljas en vecka längre i butik

    Pressmeddelande: Mindre matsvinn när äggen får säljas en vecka längre i butik Bäst före-datum för ägg får vara max 28 dagar efter värpning men butikerna har bara fått sälja, eller skänka dem, i 21
    Pressmeddelanden - Senast granskad 2022-12-08
  • Så hanteras dina personuppgifter i samband med medborgarpanelen

    Så hanteras dina personuppgifter i samband med medborgarpanelen Du har blivit inbjuden till Livsmedelsverkets medborgarpanel. På den här sidan beskriver vi hur dina personuppgifter hanteras.
    Om oss - Senast granskad 2023-01-23
  • Livsmedelskontrollen tillbaka på en mer normal nivå efter coronapandemin

    Pressmeddelande: Livsmedelskontrollen tillbaka på en mer normal nivå efter coronapandemin Livsmedelskontrollen är till stora delar tillbaka på en normal nivå igen efter en nedgång i antalet
    Pressmeddelanden - Senast granskad 2022-10-06
  • Mycket salt i köpta färdigrätter och uteluncher

    Pressmeddelande: Mycket salt i köpta färdigrätter och uteluncher Det räcker med en stor lunchportion från en restaurang eller snabbmatställe för att få i sig ohälsosamt mycket salt. Det visar
    Pressmeddelanden - Senast granskad 2022-10-16
  • Utökad information ska underlätta för egna brunnsägare– berör två miljoner människor

    Pressmeddelande: Utökad information ska underlätta för egna brunnsägare– berör två miljoner människor Nu blir det lättare för alla med egen brunn att förstå sina vattenprov och ha koll på det egna
    Pressmeddelanden - Senast granskad 2022-10-27
  • Hur får vi hållbar produktion och konsumtion av livsmedel i Sverige?

    Pressmeddelande: Hur får vi hållbar produktion och konsumtion av livsmedel i Sverige? Hur kan vi myndigheter bidra till att vår mat produceras och konsumeras på ett sätt som är hållbart för planeten
    Pressmeddelanden - Senast granskad 2022-05-31