Servera livsmedel

Den här sidan riktar sig till dig som har ett företag som serverar mat. Du kanske till exempel har ett kafé, en restaurang, driver en så kallad food truck eller serverar mat på ett äldreboende eller i en skola. Oavsett hur stor eller liten din verksamhet är behöver du som företagare följa de regler som gäller för livsmedel.

Du som företagare har ansvar för att maten som du serverar är säker. Det betyder bland annat att maten du serverar till dina gäster inte innehåller smittor eller otillåtna ämnen och att du informerar gästerna vad gäller exempelvis allergener.

Här nedan finns länkar till de regler som du som serverar livsmedel oftast kan behöva känna till. För just din verksamhet kan även andra regler vara aktuella. Om du behöver fördjupad information kan du även leta i Kontrollwiki – Livsmedelsverkets webbplats för fördjupning.
Kontrollwiki - webbplats för fördjupning

Hittar du inte den information du söker? Alla regler för dig som livsmedelsföretag hittar du under sidan regler.

Senast granskad 2021-12-07