Kurser och seminarier

Kurser är en del av Livsmedelsverkets informationsutbud. Varje år arrangerar vi kurser och utbildningar. Dessa tar upp aktuella ämnen inom vårt ansvarsområde. 

Målgrupperna för kurserna är bland andra anställda på kommunernas miljö- och hälsoskyddskontor, skola, vård och omsorg, kommunala vattenverk och slakterier. Oftast arrangerar vi samma kurs på flera olika platser i landet. Vi tar gärna emot förslag och idéer på ämnesområden som vi bör ta upp i vårt kursprogram.

Aktuella kurser

  • Livsmedelsverkets Måltidsdagar 2018

    På måltidsdagarna samlas den offentliga måltidsbranschen för att diskutera måltider som ett konkret verktyg i arbetet för en hållbar värld - socialt, ekonomiskt och miljömässigt. Måltider som ger trygghet och omsorg, även om krisen slår till.

  • Nödvattendagar i repris

    Under hösten 2018 arrangerar Livsmedelsverket 3 kostnadsfria seminarier om Guiden för nödvattenförsörjning.

  • Kurskatalog livsmedelskontroll

    Kurskatalogen innehåller kurser som anordnas av Livsmedelsverket.

  • BTSF - Better Training for Safer Food

    Better Training for Safer Food, BTSF, är EU-kommissionens utbildningsprogram för myndigheternas kontrollpersonal inom livsmedelskedjan. BTSF har kurser inom livsmedels- och foderlagstiftning, djurhälsa, djurskydd och växtskydd. Kurserna ges på plats i ett flertal europeiska länder. Det finns även ett stort antal e-learningutbildningar.

Senast granskad 2017-03-03