Söksida

Hittade 213 i kategori "Matvanor, hälsa och miljö"

  • För elever och föräldrar

    Vi vill veta vad du äter! I vår undersökning Riksmaten Ungdom kartlägger vi ungdomars matvanor, runt om i hela landet. Vi besöker skolor och träffar ungdomar i femman, åttan och andra året på
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2016-04-15
  • För skolan

    Matvaneundersökning på er skola? Den sjätte september startade vi Riksmaten Ungdom. Det är en landsomfattande undersökning där elever från årskurs 5, 8 och 2 på gymnasiet deltar. Er skola är en av
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2016-04-15
  • Filmer

    Filmerna är tänkt att visas på föräldraträffar inom barnhälsovården. Livsmedelsverkets film Bra mat för barn handlar om maten under barnets första år. Här kan du välja att se filmen en del i taget,
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2016-10-07
  • Teckenspråk gravida

    Under graviditeten börjar många fundera över sina matvanor. Kanske gäller det även dig. Tidigare har du bara behövt tänka på dig själv. Nu ska du bry dig om två personers hälsa. Här är några enkla
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2015-03-08
  • Råd för gravida och ammande

    Foster och spädbarn är extra känsliga för dioxiner och PCB eftersom de utvecklas. Är du gravid eller ammar, eller planerar fler barn,  är det därför viktigt att du inte äter fisk med höga halter av
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2016-05-30
  • Syna saltet - för hälsan

    I år kommer drygt 55 000 svenskar att drabbas av hjärtinfarkt eller stroke. Högt blodtryck ökar risken för dessa sjukdomar. Och för mycket salt höjer blodtrycket. I genomsnitt äter vi svenskar
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2016-09-21
  • Matdagbok - Matvanekollen

    Registrera vad du äter under en måltid, en dag eller upp till sju dagar. Du får resultaten direkt när du är färdig. Registrering av en dag Till matdagboken - registrering av en dag Registrering av
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2016-10-20
  • Oönskade ämnen i produkter med palmolja

    Våren 2016 kom en rapport från Efsa om ämnen i produkter med palmolja som bland annat misstänks öka risken för cancer. Livsmedelsverket arbetar inom EU-kommissionen för att fastställa stränga
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2017-03-24
  • Prata mat, rädda liv – Livsmedelsverkets arbete med stöd till vården

    Ohälsosamma matvanor orsakar flest sjukdomar i Sverige idag. Världshälsoorganisationen WHO placerar nu matvanor som det främsta hotet mot vår folkhälsa. Samtidigt visar forskning att hälsosam mat kan
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2017-02-17
  • Livsmedelsverkets kostråd i märkning och marknadsföring

    Får Livsmedelsverkets kostråd användas i märkning och marknadsföring av enskilda livsmedel? Svaret är ja - under förutsättning att informationen inte vilseleder konsumenterna. Att användningen av
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2016-06-28
  • Fem sätt för mindre matsvinn i storkök

    Fem sätt för mindre matsvinn i storkök Låt maten hamna i magen – inte i soptunnan. Nytt faktablad från svinnprojektet. Nyligen publicerades ett faktablad –  Fem sätt för mindre matsvinn i storkök -
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2015-12-02
  • Ledamöter till Livsmedelsverkets expertgrupp i nutrition och folkhälsa

    Expertgruppen för nutrition och folkhälsa ger Livsmedelsverket vetenskapligt stöd i frågor om matvanor och hälsa och bidrar till att bevaka detta forskningsområde. Just nu söker vi experter för
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2015-09-01
  • Fisk och skaldjur - allergi

    Fisk och skaldjur Fiskallergi uppträder vanligtvis under tidig barnaålder, medan skaldjursallergi oftast uppkommer i vuxen ålder. Symtomen vid dessa allergier visar sig ofta som nässelutslag, eksem
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2016-08-26
  • Mat i rötmånadstider

    När det är varmt och fuktigt är det extra viktigt med kyla och bra hygien. Se till att hålla varm mat varm och kall mat kall. Och våga lita på dina sinnen – titta, lukta och smaka på maten så att du
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2016-07-15
  • Kontakta oss

    Kontakta kompetenscentrum Här hittar du kontaktuppgifter till Livsmedelsverkets nationella kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg. Du är varmt välkommen att kontakta oss! > Om
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2017-02-17
  • Dokumentation

    Dokumentation - kompetenscentrum Här samlar vi presentationer och övrig dokumentation från branschdagar, seminarier och andra arrangemang som kompetenscentrum anordnat eller deltagit vid.
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2017-05-11
  • Allergi och överkänslighet

    Röda prickar, svårt att andas, ont i magen. En del tål inte mat som andra kan njuta av utan problem. Här får du fakta om överkänslighet mot mat. Om du drabbas, kontakta vården. Vanliga allergier mot
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2016-08-26
  • Matcirkeln

    Maten vi äter ska vara god samtidigt som den ska ge oss den energi och de näringsämnen vi behöver. De flesta livsmedel innehåller många olika näringsämnen, men särskilt mycket av några. I matcirkeln
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2017-04-03
  • Skola

    Måltider i skolan Skollunchen kan vara dagens höjdpunkt! Goda och bra skolmåltider bidrar till matglädje och en trivsam stämning på skolan. Dessutom kan skollunchen användas som ett pedagogiskt
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2017-05-04
  • Webbutbildningar om kost, livsstil och samtalet

    Livsmedelsverkets kostråd är lätta att ta till sig. Alla ska kunna hitta sitt sätt att äta hälsosammare. Det ska också vara enkelt för dig som möter patienter att prata mat. Tillsammans med
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2016-10-11