Söksida

Hittade 212 i kategori "Matvanor, hälsa och miljö"

  • Socker - råd

    Mindre socker! Håll igen på godis, bakverk, glass och annat med mycket socker. Minska särskilt på söta drycker. Hitta ditt sätt - tips för att få det att funka Njut av lite Godis, läsk och kakor är
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2017-03-10
  • Mer grönsaker-filmen

    Mer grönsaker - vilket är ditt sätt? Grönsaker är så mycket mer än tomat och gurka. De kan gömma sig i soppor, såser och så klart i påsar i frysen också. Mer grönsaker Grönsaker är så mycket mer
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2016-01-14
  • Äta lagom-filmen

    Äta lagom - men hur? Äta lagom kan bli hur komplicerat som helst, med tabeller, kalorier och hushållsvågar. Eller så kör du på den gamla hederliga tallriksmodellen – den håller fortfarande.  Äta
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2016-01-14
  • Matvanekollen-genväg

    Matvanekollen - testa dina matvanor Matvanekollen - testa dina matvanor!
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2016-01-14
  • Barn 2-17 år

    Barn 2-17 år Föräldrar har två viktiga uppgifter när det gäller sina barns mat. Den första är att se till att barnen får bra och näringsriktig mat, så att de kan växa och utvecklas optimalt. Den
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2016-09-23
  • Filmer

    Filmerna är tänkt att visas på föräldraträffar inom barnhälsovården. Livsmedelsverkets film Bra mat för barn handlar om maten under barnets första år. Här kan du välja att se filmen en del i taget,
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2016-10-07
  • Teckenspråk gravida

    Under graviditeten börjar många fundera över sina matvanor. Kanske gäller det även dig. Tidigare har du bara behövt tänka på dig själv. Nu ska du bry dig om två personers hälsa. Här är några enkla
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2015-03-08
  • Råd för gravida och ammande

    Foster och spädbarn är extra känsliga för dioxiner och PCB eftersom de utvecklas. Är du gravid eller ammar, eller planerar fler barn,  är det därför viktigt att du inte äter fisk med höga halter av
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2016-05-30
  • Syna saltet - för hälsan

    I år kommer cirka 55 000 svenskar att drabbas av hjärtinfarkt eller stroke. Högt blodtryck ökar risken för dessa sjukdomar. Och för mycket salt höjer blodtrycket. I genomsnitt äter vi svenskar
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2016-09-21
  • Matdagbok - Matvanekollen

    Registrera vad du äter under en måltid, en dag eller upp till sju dagar. Du får resultaten direkt när du är färdig. Registrering av en dag Till matdagboken - registrering av en dag Registrering av
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2016-10-20
  • Oönskade ämnen i produkter med palmolja

    Våren 2016 kom en rapport från Efsa om ämnen i produkter med palmolja som bland annat misstänks öka risken för cancer. Livsmedelsverket arbetar inom EU-kommissionen för att fastställa stränga
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2017-03-24
  • Prata mat, rädda liv – Livsmedelsverkets arbete med stöd till vården

    Ohälsosamma matvanor orsakar flest sjukdomar i Sverige idag. Världshälsoorganisationen WHO placerar nu matvanor som det främsta hotet mot vår folkhälsa. Samtidigt visar forskning att hälsosam mat kan
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2017-02-17
  • Livsmedelsverkets kostråd i märkning och marknadsföring

    Får Livsmedelsverkets kostråd användas i märkning och marknadsföring av enskilda livsmedel? Svaret är ja - under förutsättning att informationen inte vilseleder konsumenterna. Att användningen av
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2016-06-28
  • Fem sätt för mindre matsvinn i storkök

    Fem sätt för mindre matsvinn i storkök Låt maten hamna i magen – inte i soptunnan. Nytt faktablad från svinnprojektet. Nyligen publicerades ett faktablad –  Fem sätt för mindre matsvinn i storkök -
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2015-12-02
  • Ledamöter till Livsmedelsverkets expertgrupp i nutrition och folkhälsa

    Expertgruppen för nutrition och folkhälsa ger Livsmedelsverket vetenskapligt stöd i frågor om matvanor och hälsa och bidrar till att bevaka detta forskningsområde. Just nu söker vi experter för
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2015-09-01
  • Fisk och skaldjur - allergi

    Fisk och skaldjur Fiskallergi uppträder vanligtvis under tidig barnaålder, medan skaldjursallergi oftast uppkommer i vuxen ålder. Symtomen vid dessa allergier visar sig ofta som nässelutslag, eksem
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2016-08-26
  • Mat i rötmånadstider

    När det är varmt och fuktigt är det extra viktigt med kyla och bra hygien. Se till att hålla varm mat varm och kall mat kall. Och våga lita på dina sinnen – titta, lukta och smaka på maten så att du
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2016-07-15
  • Kontakta oss

    Kontakta kompetenscentrum Här hittar du kontaktuppgifter till Livsmedelsverkets nationella kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg. Du är varmt välkommen att kontakta oss! > Om
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2017-02-17
  • Dokumentation

    Dokumentation - kompetenscentrum Här samlar vi presentationer och övrig dokumentation från branschdagar, seminarier och andra arrangemang som kompetenscentrum anordnat eller deltagit vid.
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2017-05-11
  • Råd och material

    Råd och material - skola Genom att klicka på bilderna nedan kan du läsa mer om och ladda ner Livsmedelsverkets råd Bra mat i skolan och kompletterande material till råden, skolmaterial med maten och
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Uppdaterad 2015-09-11