Officiell veterinär till flexibelt vikariat i Skåne i sommar

2024-04-05

Är du veterinär och vill veta hur det är att arbeta med djurskydd och livsmedelssäkerhet i sommar? Vi söker dig som är legitimerad veterinär och som kan tänka dig att arbeta 1-2 dagar per vecka under perioden v. 27-35 på ett eller flera fjäderfäslakterier utifrån dina önskemål.  Vi söker främst dig som kan arbeta på Österlen, men är även intresserade om du kan arbeta på andra orter i Skåne. Arbetet går bra att kombinera annan anställning/sysselsättning.

Ett samhällsviktigt uppdrag

Som officiell veterinär på Livsmedelsverket bidrar du till att Sverige har ett gott djurskydd och säkra livsmedel. I arbetet ansvarar du bland annat för levandedjursbesiktning och besiktning efter slakt, vilket innebär både djurskyddskontroller och bedömningar om köttet kan godkännas som livsmedel. Du besiktar de djur som anländer till slakterier och är en viktig del av kedjan för säkra livsmedel. Rollen innebär varierande arbetsuppgifter och den ena dagen behöver inte vara den andra lik och du har en viktig roll att bidra till verksamhetens utveckling.

Som myndighetsperson har du ett viktigt uppdrag gentemot företagen. Du har en kontrollfunktion, men ska också agera stöd och underlätta för företagaren att göra rätt. Det gör du t ex genom att informera om vad ett bra djurskydd innebär, om djurens behov och artspecifika egenskaper och genom att hjälpa till att skapa förståelse för hygien och livsmedelssäkerhet i livsmedelsproduktion.

Om teamet och anställningen 

Team fjäderfä ingår i enheten för slaktkontroll i södra Sverige, men har ett särskilt ansvar för all kontroll på Sveriges fjäderfäslakterier, vilket skapar helhet inom området och möjliggör likriktning och utveckling. Teamet består av cirka 20 officiella veterinärer.

Tjänsten innebär att du bemannar ett eller flera fjäderfäslakterier på Österlen 1-2 dagar per vecka under semesterperioden. Det kommer dock alltid finnas en kunnig kollega i tjänst att rådfråga vid behov. Du kommer erbjudas introduktion efter ditt behov och ges möjlighet att besöka anläggningarna. Det finns viss möjlighet justera att schemaläggning och arbetstider efter dina önskemål och behov.

Dina kompetenser

För att kunna arbeta som officiell veterinär hos oss skall du ha svensk veterinärlegitimation, eller veterinärlegitimation från annat land som godkänts av Jordbruksverket för yrkesutövning i Sverige. Du skall även ha B-körkort och goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt kunna förstå och göra dig förstådd på engelska. God administrativ förmåga värderas också högt för denna tjänst.

Som person ser vi gärna att du är nyfiken och vill prova på hur det är att bidra till ett gott djurskydd och säkra livsmedel. Du behöver vara flexibel, punktlig och kunna ta egna välgrundade beslut och initiativ. Du har hög personlig mognad med förmåga att reflektera kring dina egna styrkor och utvecklingsområden samt kan se och bidra till helheten. Du vågar fatta de beslut som krävs i samråd med dina kollegor och chef. Teamet präglas av stark laganda med stort fokus på likriktning, vilket ger stora möjligheter att utvecklas både i sakfrågor och ur ett helhetsperspektiv.

Du har god samarbetsförmåga och trivs med att skapa goda relationer. Vi är intresserade av din kunskap och erfarenhet som du gärna delar med dig av. Samtidigt är du öppen för att lära av andra, då det är tillsammans med kollegorna du lyckas och utvecklas. Samtal i mötet med företagare och i kontakt med andra intressenter är också en del av arbetet, vilket kräver att du är tydlig, professionell och lyhörd i din kommunikation. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen att kontakta oss

Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Rebecca Hallberg och fackliga representanter för Saco-S och ST. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag är 2024-05-30. Vi läser ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag. Ansök via platsannonsen på Lediga jobb (livsmedelsverket.se).

Mer information om tjänsten

Anställningsform: Vikariat under sommaren 2024, längd på vikariatet enligt överenskommelse.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Organisationstillhörighet: Avdelningen för livsmedelskontroll i Södra Sverige.

Placeringsort: Skåne/Österlen eller enligt överenskommelse.

Ansök nu