L 2021 nr 17 - Kunskapsunderlag med förslag på mål och indikatorer som styr mot miljömässigt-, socialt- och ekonomiskt hållbar livsmedelskonsumtion

Den här rapporten är ett kunskapsunderlag för arbetet med att ta fram mål och indikatorer för en mer hållbar livsmedelskonsumtion. 

En hållbar livsmedelskonsumtion ger på sikt förutsättningar för god näring och hälsa utan att det går ut över miljö, ekonomi eller skapar orättvisor i samhället.
Förslagen i rapporten kan ligga till grund för det fortsatta arbetet med att utveckla nationella mål och indikatorer.

Målgruppen är myndigheter och beslutsfattare som är involverade i arbetet för ett mer hållbart livsmedelssystem. Rapporten kan också vara intressant för den som vill få en överblick över tidigare arbeten med mål och indikatorer för hållbar livsmedelskonsumtion, en beskrivning av dagens konsumtionsmönster samt vilka olika källor till statistik om livsmedelskonsumtion som finns i Sverige.

Publikation

Läs publikation

Detaljerad information

Författare
Livsmedelsverket
Publikationstyp
Rapport
Ämne
Miljö och matsvinn
Utgivningsår
2021
Antal sidor
72