Pressinbjudan: Vad blir det till middag? – Hur vi får mat på bordet vid en kris

2017-11-30

Tisdagen den 5 december arrangerar Livsmedelsverket ett heldagsseminarium om hur svensk livsmedelsförsörjning ska kunna fungera vid kris och höjd beredskap. Press är välkommen att delta hela eller delar av dagen.

Mat och dricksvatten är avgörande för att samhället ska fungera. Men hur blir det vid kriser och andra störningar? Hur kan företagen, kommuner och myndigheter och andra aktörer samarbeta för en tryggare livsmedelsförsörjning?

Under dagen diskuteras frågorna ur ett nationellt, regional och lokalt perspektiv. Livsmedelsverkets generaldirektör Annica Sohlström inleder dagen där bland annat representanter från kommuner, länsstyrelser och företag berättar om sitt eget arbete och lärdomar.

Tid: 5 december kl 9.00–16.00
Plats: Westmanska palatset, Holländargatan 17, Stockholm

Ytterligare upplysningar

Om du är journalist och vill ha en pressackreditering, kontakta Livsmedelsverkets pressjour, 018-17 53 40.