Söksida

Hittade 735 träffar på ""

  • Vad betyder datummärkningen?

    Mat blir inte farlig efter bäst före-datum om den har förvarats rätt. Ett enkelt sätt att minska svinnet är därför att först titta, lukta och smaka på maten. Våga lita på dina sinnen – om maten
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2019-01-11
  • Mögelsvampar

    Sporer av mögelsvampar finns överallt i vår miljö och därmed även på livsmedel. Om mögelsporer hamnar på ett livsmedel kan det bildas mögel och ibland kan det även bildas mögelgifter, så kallade
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2018-09-06
  • Översyn och införande av planer

    Klimatanpassning för dricksvattenförsörjningen har direkta beröringspunkter med andra övergripande planarbeten inom kommunen. Anpassningsplanen behöver harmoniseras med dem. Det kan handla om
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2019-02-13
  • Vilseledande märkning - teckenspråk

    Det finns regler som säger att märkningen inte får vilseleda konsumenten. Reglerna innebär att det inte räcker med att en uppgift är sann. Den får inte heller vara sådan att den skulle kunna ge ett
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2019-09-09
  • Tidsperspektiv

    För att vara förberedd på förändringar över tid är det bra att inte bara dimensionera och planera utifrån dagens behov. Det behöver också vara möjligt att göra förändringar längre fram i tiden.
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2019-02-13
  • Konsekvenser av ett förändrat klimat

    Konsekvenser av ett förändrat klimat Inom överblickbar tid kan klimatförändringar i ökad utsträckning ge en rad effekter som påverkar förutsättningarna för att kontinuerligt tillhandahålla ett
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2019-02-13
  • Anmälan av leverantör och kontaktperson för incidentrapportering

    Anmälan av leverantör och kontaktperson för incidentrapportering Den som inom ramen för NIS-regleringen identifierat sig som en leverantör av en samhällsviktig tjänst, ska anmäla det till berörd
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2019-06-28
  • Analys av förutsättningar

    Analysera förutsättningarna För att klimatsäkra Sveriges dricksvatten­försörjning redovisas nedan ett förslag till arbetsmetod, upp­delad i sex steg. Arbetsmetoden är en stegvis process där
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2019-02-13
  • Vägledning från Livsmedelsverket

    Vägledning från Livsmedelsverket Livsmedelsverket stödjer dricksvattenleverantörer i deras arbete med informationssäkerhet.  Livsmedelsverkets informationsmaterial nedanför är till för att
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2019-06-28
  • Konservburkar

    Hur påverkar konservburkarna maten vi äter? Konservburkar samt i viss mån beläggningar av tenn i kok- och stekkärl kan lösa ut tenn i sur miljö. Många konservburkar av förtennad plåt är belagda med
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2019-05-06
  • Ugnsstekt gårdskyckling med svamp, örter och långlagrad ost

    4 portioner Kyckling: 1 hel kyckling (eller delar efter önskemål) 2 klyftor vitlök, pressad 2 kvistar timjan, hackad 200 g blandad svamp (färsk champinjon går också bra) 1 gul lök Örtblandning: 10
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2019-01-07
  • Blomkålspaj

    Ett ägg i pajdegen gör skalet sprött och gott. 4 port Tillagningstid: 1 timme och 15 min, varav 30 min arbetstid. Du behöver: Deg 2,5 msk rapsolja 2 dl grahamsmjöl eller annat fullkornsmjöl (120 g)
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2019-01-07
  • Potatis- och purjolökssoppa med röda linser

    Ett smart sätt att göra den klassiska potatis- och purjolökssoppan lite mer mättande - och minst lika god! 4 port Tid: 45 minuter, varav 25 minuter arbetstid Du behöver 400 g potatisar (ett par kan
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2019-01-07
  • Allergimärkning - teckenspråk

    För dig som är allergisk eller överkänslig mot mat, är det viktigt att veta vad maten innehåller. Därför finns särskilda regler för hur vanliga allergiframkallande ingredienser ska märkas ut på
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2019-04-02
  • Ingredienser och innehåll - teckenspråk

    Om en vara är tillverkad av flera ingredienser måste dessa anges på förpackningen. Ingrediensförteckningen ska inledas med en rubrik som innehåller ordet "ingrediens". Ingredienserna ska stå i
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2019-04-01
  • Kokning av dricksvatten - faktablad

    På den här sidan beskriver vi vad man som konsument bör göra när dricksvattnet måste kokas. Längst ner finns faktablad på åtta olika språk som innehåller samma information. Det kan till exempel
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2019-01-07
  • Fett

    Fett är en viktig energikälla för våra kroppar och rätt sorts fett i rätt mängd är avgörande för att vi ska må bra. Varför behöver vi fett? Fett ger kroppen energi i koncentrerad form och lagras i
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2019-09-10
  • Glycidylestrar och 2- och 3-MCPD-estrar i bland annat palmolja

    Glycidylestrar och 2- och 3-MCPD-estrar är oönskade ämnen som bildas vid produktion av vissa vegetabiliska oljor. Livsmedelsverket bedömer att den mängd vi får i oss av ämnena inte skadar hälsan, men
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2018-11-13
  • Läkemedelsrester

    Kan de läkemedel som djur behandlats med finnas kvar i köttet, mjölken och äggen? I Sverige visar kontrollen att vi får i oss mycket små mängder läkemedelsrester med maten. Den mängd som får finnas
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2018-11-12
  • Staphylococcus aureus

    Staphylococcus aureus finns naturligt bland annat på huden, i näsan samt i sår hos människor och djur. Därför kan bakterien överföras till mat som bearbetas med händerna. Vad är Staphylococcus
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2019-03-27