Söksida

Hittade 725 träffar på ""

  • Nutrient losses and gains

    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2015-06-22
  • 2017 nr 11 - Akrylamid och andra värmeinducerade ämnen del 1, Riskhanteringsrapport

    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2018-11-12
  • Symtomprofiler - ett verktyg för smittspårning vid magsjukeutbrott, rapport 14 2015

    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2015-09-23
  • Bra livsmedelsval baserat på nordiska näringsrekommendationer 2012, Livsmedelsverket nr 19 2014

    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Senast granskad 2018-01-23
  • 2017 nr 11 - Akrylamid och andra värmeinducerade ämnen del 2, Kunskapsöversikt

    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2018-11-12
  • Bra livsmedelsval under graviditet, rapport 13 2016.pdf

    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Senast granskad 2016-07-06
  • Bakterier

    Bakterier finns överallt omkring oss och därför är det naturligt att de även finns i den mat vi äter. Vissa bakterier används i livsmedel för att de är nyttiga eller för att de förbättrar matens
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2020-06-25
  • Parasiter

    En parasit är en organism som lever i eller på en annan levande organism och tar sin näring från denna samtidigt som den orsakar skada. De parasiter som sprids via livsmedel och dricksvatten och som
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2020-06-26
  • Glycidylestrar och 2- och 3-MCPD-estrar i bland annat palmolja

    Glycidylestrar och 2- och 3-MCPD-estrar är oönskade ämnen som bildas vid produktion av vissa vegetabiliska oljor. Livsmedelsverket bedömer att den mängd vi får i oss av ämnena inte skadar hälsan, men
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2018-11-13
  • Kokning av dricksvatten - faktablad

    På den här sidan beskriver vi vad man som konsument bör göra när dricksvattnet måste kokas. Längst ner finns faktablad på åtta olika språk som innehåller samma information. Det kan till exempel
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2019-12-13
  • Svamp

    Svamp - lär dig skilja på ätliga och giftiga sorter Det finns många goda matsvampar. Men plocka bara sådana svampar som du är säker på är ätliga matsvampar. Om du är det minsta osäker - plocka inte.
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2020-01-16
  • Nitrat, nitrit och nitrosaminer

    Nitrat, nitrit och nitrosaminer Nitrat och nitrit förekommer naturligt i många livsmedel, men används också som livsmedelstillsats i till exempel charkprodukter. Ämnena kan ombildas i kroppen och
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2020-04-08
  • Undersökning av miljöföroreningar i modersmjölk och blod

    Livsmedelsverket samlar regelbundet in modersmjölk, blod och hår från förstföderskor i Uppsala län. Sedan 1996 har Livsmedelsverket, med delfinansiering från bland annat Naturvårdsverkets
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2019-12-04
  • Entamoeba histolytica (Amöba)

    Entamoeba histolytica är en encellig parasit som huvudsakligen sprids via vatten. Parasiten orsakar så kallad amöbainfektion. De flesta svenskar som drabbas av infektionen har blivit smittade
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2020-08-11
  • Mjölk och mjölkprodukter

    Mjölk och mjölkprodukter Naturell mjölk och mjölkprodukter med Nyckelhålet får bara innehålla en viss mängd fett. När det gäller smaksatta alternativ är även mängden socker reglerad. Produktgrupp
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2017-12-28
  • Ost och motsvarande vegetabiliska produkter

    Ost och motsvarande vegetabiliska produkter Nyckelhålet på ost och motsvarande vegetabiliska produkter innebär att de måste innehålla en begränsad mängd fett och salt. Produktgrupp Produkter som
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2017-12-28
  • Matfett och olja

    Matfett och olja Matfett med Nyckelhålet innehåller mer av nyttigt, omättat, fett och mindre av onyttigt, mättat, fett. Smörgåsfett med Nyckelhålet får bara innehålla en begränsad mängd fett och
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2017-12-28
  • Kött och köttprodukter

    Kött och köttprodukter Nyckelhålet på obearbetat kött innebär att mängden fett är begränsad. När det gäller köttprodukter, till exempel leverpastej och rökt skinka, är även mängden salt och socker
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2017-12-28
  • Vegetabiliska produkter

    Vegetabiliska produkter Vegetabiliska produkter med Nyckelhålet får bara innehålla en begränsad mängd fett, socker och salt. Produkter som består av minst 60 % vegetabiliska råvaror, till exempel
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2017-12-28