Kurser och seminarier

Kurser är en del av Livsmedelsverkets informationsutbud. Varje år arrangerar vi kurser och utbildningar. Dessa tar upp aktuella ämnen inom vårt ansvarsområde. 

Målgrupperna för kurserna är bland andra anställda på kommunernas miljö- och hälsoskyddskontor, skola, vård och omsorg, kommunala vattenverk och slakterier. Oftast arrangerar vi samma kurs på flera olika platser i landet. Vi tar gärna emot förslag och idéer på ämnesområden som vi bör ta upp i vårt kursprogram.

Aktuella kurser

  • Risk Ranking of Hazards in Foods

    A 2-day workshop will take place on May 5-6, 2020, in Uppsala, Sweden, to discuss the state-of-the-art in risk ranking of hazards in foods. The deadline for registration to the workshop is November 15, 2019. Registration is without charge. The Swedish National Food Agency and the Finnish Food Authority conducts a 3-year project on risk ranking of chemical and microbiological hazards in foods. This initiative is supported by the European Food Safety Authority (EFSA), and the 2-day workshop finalizes the project.

  • Livsmedelsverkets Vintermöte 2019

    Hållbara matvanor och livsmedelsproduktionens påverkan på miljön är några av våra viktigaste frågor för framtiden och ett självklart tema för Livsmedelsverkets vintermöte 2019. Mötet hölls 7 mars och drygt 145 personer som deltog.

  • Kurskatalog livsmedelskontroll

    Kurskatalogen innehåller kurser som anordnas av Livsmedelsverket.

  • BTSF - Better Training for Safer Food

    Better Training for Safer Food, BTSF, är EU-kommissionens utbildningsprogram för myndigheternas kontrollpersonal inom livsmedelskedjan. BTSF har kurser inom livsmedels- och foderlagstiftning, djurhälsa, djurskydd och växtskydd. Kurserna ges på plats i ett flertal europeiska länder. Det finns även ett stort antal e-learningutbildningar.

Senast granskad 2017-03-03