PM 2020 - Dioxiner och PCB i lax och öring från Östersjön 2014 till 2019

Resultat från Livsmedelsverkets provtagningsprogram för dioxiner och PCB.

Livsmedelsverket genomför sedan år 2003 årligen ett provtagningsprogram för dioxiner och PCB i livsmedel. Provtagningsprogrammet utgör en övervakning av halterna i framför allt animaliska livsmedel, där dioxiner och PCB kan återfinnas i högre koncentrationer. Dioxiner och PCB finns i högre halt i bland annat vildfångad fet fisk från Östersjöområdet; lax, öring, strömming och skarpsill. I Livsmedelsverkets provtagningsprogram tas årligen ca 80 prover för dioxiner och PCB, varav ca 30 prover omfattar feta fiskarter.

Publikation

Läs publikation

Detaljerad information

Författare
Livsmedelsverket
Publikationstyp
PM
Ämne
Oönskade ämnen - Livsmedelskontroll
Utgivningsår
2020
Antal sidor
18