L 2023 nr 16 - Heminläggning och hemkonservering av grönsaker

En av Livsmedelsverkets uppgifter är att ta fram information och förvalta olika konsumentråd som rör livsmedel och dricksvatten. Informationen och råden baseras på vetenskapliga rön som löpande uppdateras.

Denna rapport redovisar och motiverar vad som lett fram till de åtgärder som Livsmedelsverket anser vara nödvändiga för att minska risken för botulism vid heminläggningar och hemkonservering av grönsaker.

Hanteringen baseras huvudsakligen på det vetenskapliga underlaget,

Med utgångspunkt från det vetenskapliga underlaget har avvägningar gjorts för att bedöma om och vilka riskhanteringsåtgärder som ska vidtas. I dessa avvägningar ingår även lagstiftning och andra faktorer. Sådana faktorer kan vara sociala, ekonomiska och miljömässiga.

Publikation

Läs publikation

Detaljerad information

Författare
Livsmedelsverket
Publikationstyp
Rapport
Ämne
Råd och rekommendationer
Utgivningsår
2023
Antal sidor
40