Avdelningen för livsmedelskontroll

Avdelningen för livsmedelskontroll arbetar för säkra livsmedel. Det gör vi genom att ansvara för delar av den offentliga livsmedelskontrollen. Vi arbetar bland annat med kontroll av företag inom mejeri, fisk, chark, musslor, vin- och sprit, samt ständig kontroll på slakterier och vilthanteringsanläggningar.

Vi ansvarar också för kontroll av material och produkter avsedda att komma i kontakt med livsmedel, marknadskontroll, gränskontroll och exportgodkännanden av anläggningar.

E-post till samtliga chefer: fornamn.efternamn@slv.se

Avdelningen för livsmedelskontroll

  • Eirikur Einarsson, Chef Område Kontroll

    Eiríkur Einarsson
    Avdelningschef

    Telefon: 018-175522

Enheten för slaktkontroll i norra Sverige

  • Tobias Krantz
    Enhetschef

Enheten för slaktkontroll i mellersta Sverige

  • Johanna Gifting
    Enhetschef

Enheten för slaktkontroll i södra Sverige

  • Henrik Björnfot
    Enhetschef

Enheten för kontroll av livsmedelsföretag och gränskontroll

  • Karin Cerenius
    Enhetschef

Enheten för kontrollstöd

  • Petter Jonsson
    Enhetschef

Enheten för verksamhetsstöd för kontrollen

  • Karin Wennås
    Enhetschef

Senast granskad 2023-05-11