Wokad kyckling med sockerärter och persiljerot

En rätt med exotiska inslag. Den som vill ha en vegetarisk rätt byter kycklingköttet mot tofu eller ”sojakött”.

4 port

Tillagningstid: 45 min, varav arbetstid 30 min.

Du behöver:

  • 4 port fullkornsris

Woken

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 lökar, gula eller röda
  • 2 persiljerötter (eller 4 morötter), 300 g rensad vikt
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk curry
  • 1 burk kokosmjölk lätt, 400 g
  • 2-3 msk japansk sojasås
  • 2 msk limejuice
  • 300 g sockerärter (frysta går bra)
  • 2 tsk majsstärkelse
  • ½ dl vatten

Pynt: ev 1 tsk finhackad röd chili och 1 limefrukt i klyftor

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen men utan salt, eftersom resten av rätten ger så mycket smak. 
  • Strimla kycklingfiléerna. 
  • Hacka lökarna, skala och skär persiljerötter/morötter i tunna stavar. 
  • Hetta upp olja i en wokpanna. Tillsätt lök och persiljerötter och fräs 2-3 minuter. Strö över curry och vänd runt så att det börjar dofta gott.
  • Tillsätt kyckling och sockerärter och efter ett par minuter även kokosmjölken. Koka upp och låt koka ca 5 minuter, tills kycklingen är genomkokt. Rör om och smaka av med sojasås och limejuice.
  • Rör ut majsstärkelsen i vatten och rör i. Koka någon minut, tills såsen tjocknar.
  • Pynta eventuellt med chili och lime och servera.

Kycklingrecept

Senast granskad 2020-05-07