Bulgursallad med kyckling

Många smaker samsas i den här djupgröna salladen, och alla bidrar de med sitt. Varsågod, en tabbouleh-inspirerad bulgursallad, serverad med sprödbakad kycklingfilé.

4 port

Tid: 40 min

Du behöver

  • 2½ dl fullkornsbulgur eller –couscous
  • 6 torkade aprikoser

 

  • 40 g kikärtsmjöl eller 1 dl ströbröd
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 tsk salt (med jod)
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 tsk olivolja

 

  • 2 stora tomater
  • 3 salladslök
  • 1 gul paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • saften av en citron
  • 3 tsk olivolja
  • 50 g svarta oliver
  • 50 g färsk persilja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 tsk salt (med jod)

Gör så här

  • Koka bulgur enligt anvisning på paketet, men utan salt eftersom rätten i övrigt ger så mycket smak. Låt svalna. Blöt upp aprikoserna ett par minuter i kokande vatten i en kopp. 
  • Blanda kikärtsmjöl, paprikakrydda, ½ tsk salt, vitlökspulver och chilipulver i en djup tallrik. Vänd kycklingfiléerna i blandningen. Stek dem på båda sidorna i olja i en medelvarm släpp-lätt-panna, ca 10 minuter totalt, till dess de är genomstekta.
  • Skär tomater, vårlök, paprika och aprikoser i mindre bitar. Hacka vitlöken fint. Blanda grönsaker, aprikoser och vitlök med bulgur.
  • Vänd därefter i citronsaft, olivolja, oliver, finhackad persilja, timjan och paprikakrydda i salladen. Smaka av med salt, max 1 tsk.

Kycklingrecept

Senast granskad 2020-05-07