Rådgivare, vikariat vid Enheten för hållbar livsmedelskonsumtion

2024-05-08

Vi söker dig som under ett halvår vill vara en resurs i Livsmedelsverkets arbete inom offentliga måltider, matvanor och hållbar livsmedelskonsumtion.

Varför Livsmedelsverket

Intresset för frågor om mat och dricksvatten är idag stort. Frågor kring mat och dricksvatten berör alla på ett eller annat sätt. På Livsmedelsverket bidrar vi till att maten och dricksvattnet är säkert för Sveriges konsumenter, till att ingen blir lurad om vad maten innehåller och till en hållbar livsmedelskonsumtion. Livsmedelsverket är med och bygger Sveriges civila försvar och har en nyckelroll för en robust livsmedel- och dricksvattenförsörjning

På Livsmedelsverket arbetar vi effektivt och kvalitetssäkert för att leverera våra uppdrag. För att vara framgångsrika arbetar vi tillsammans som medarbetare, ledare och chefer för att ta ansvar för verksamhetens uppdrag och utveckling ur ett helhetsperspektiv. Genom vårt medledarskap främjar vi engagemang och lärande.

Din roll  

Du kommer att tillsammans med kollegorna arbeta i de pågående uppdragen med att utveckla riktlinjer, kostråd och i arbetet med Nyckelhålet. I arbetet ingår allmänt förekommande arbetsuppgifter såsom att svara på skriftliga frågor från allmänheten och profession och vara en resurs för kollegorna. Du arbetar till större delen i pågående projekt med uppdrag inom offentliga måltider eller frågor som rör kost och hållbar livsmedelskonsumtion.

Du tar tillsammans med dina kollegor ansvar för verksamhetens gemensamma uppdrag och resurser samt målgruppers behov. Vidare gör du genomtänkta prioriteringar i arbetet och levererar i enlighet med uppsatta mål. Du omvärldsbevakar för att inhämta nya perspektiv, upprätthåller relevant kompetens och anpassar ditt arbete till verksamhetens krav och förutsättningar. 

Enheten för hållbar livsmedelskonsumtion

Enheten för hållbar livsmedelskonsumtion arbetar för en mer hållbar livsmedelskonsumtion i befolkningen. Enheten ger stöd i form av bland annat råd, riktlinjer och policyer till yrkesgrupper, företag, kontrollmyndigheter och andra organisationer vars arbete berör livsmedel, mat och måltider samt i förlängningen konsumenter. Vi driver många regeringsuppdrag, dels inom livsmedelsstrategin, dels i samverkan med andra myndigheter.

Din kompetens

Vi söker dig med akademisk examen där nutrition, kostvetenskap eller närliggande områden utgör en betydande del. Det krävs att du har aktuell arbetslivserfarenhet inom nutrition och matvanor. Du har erfarenhet av att medverka i projekt och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete från kommun eller region som berör folkhälsa och hållbar livsmedelskonsumtion. Det krävs att du är van att bearbeta stora mängder data såsom skrifliga underlag eller statistik, analysera och sammanfatta vetenskaplig information. Har du erfarenhet av eller arbetat med framsidesmärkningar så är det också meriterande. 

Det krävs att du har goda språkkunskaper i både svenska och engelska i såväl tal som skrift. 

Dina personliga egenskaper

För att lyckas med uppdraget agerar du ansvarstagande, samarbetsinriktat och utvecklande i ditt arbete. Du tar ansvar för de uppgifter du får inom verksamhetens gemensamma uppdrag och resurser med utgångspunkt från våra målgruppers behov. Du levererar i enlighet med uppsatta mål och tidsplaner. Du trivs med att arbeta i team och är öppen för nya arbetssätt och delar kompetens och lärdomar för att stärka vår gemensamma förmåga.

Som person är du lösningsfokuserad och bjuder in till och är öppen för samarbeten, idéer och nya perspektiv som förbättrar våra leveranser.  Du trivs med att arbeta i team och är du öppen för nya arbetssätt och delar kompetens och lärdomar för att stärka vår gemensamma förmåga. Du förmår manövrera i ett stort flöde av arbetsuppgifter då du har förmåga att se såväl helhet som att ha öga för detaljer. Du är en ”doer” som kan stötta dina kollegor i olika uppgifter, men också driva egna frågor. Du leder och organiserar ditt arbete självständigt och är även van att samarbeta med andra. 

Välkommen att kontakta oss

Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Britta Ekman. Representant för Saco-S är Bettina Julin och för ST Anders Staffas. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag är 2024-05-27. Ansök via platsannonsen på Lediga jobb (livsmedelsverket.se), märk ansökan med diarienummer 2024/01855. Ansökan ska vara skriven på svenska.

 

Mer information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, Heltid. 

Tillträde: Under augusti eller enligt överenskommelse

Organisationstillhörighet: ROR/HLK

Placeringsort: Uppsala

 

Inför intervju

Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om Livsmedelsverket

Livsmedelsverket arbetar för att maten som produceras, säljs och serveras i Sverige ska vara säker och ärlig, för ett samhälle där det är lätt för människor att äta på ett hälsosamt och hållbart sätt, och en trygg livsmedels- och dricksvattenförsörjning i vardag och kris. Våra verktyg är kunskap, råd, regler och kontroll. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 som arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Ansök nu