Kurser och seminarier

Kurser är en del av Livsmedelsverkets informationsutbud. Varje år arrangerar vi omkring 20 kurser och utbildningar. Dessa tar upp aktuella ämnen inom vårt ansvarsområde

Målgrupperna för kurserna är bland andra anställda på kommunernas miljö- och hälsoskyddskontor, skola, vård och omsorg, kommunala vattenverk och slakterier. Oftast arrangerar vi samma kurs på flera olika platser i landet. Vi tar gärna emot förslag och idéer på ämnesområden som vi bör ta upp i vårt kursprogram.

Aktuella kurser

 • Lär dig mäta algtoxiner i ditt vatten

  Anmälan till workshop 9 maj 2017 - Livsmedelsverket, Uppsala

 • Bra måltider i förskolan - med måltidspedagogik!

  I höstas lanserade Livsmedelsverkets nya råd om bra måltider i förskolan. Råden lyfter fram hur måltiden kan användas för lek och lärande, bidra till trivseln och förstås ge bra mat i små barns magar.

 • Livsmedelsverkets måltidsdag 2016: Hitta ert sätt att få nöjda matgäster!

  Det finns inte ETT recept på bra måltider i förskolan, skolan, vården och omsorgen – det finns många. På Livsmedelsverkets måltidsdag samlas branschfolk från hela landet för att fylla på med den senaste kunskapen på området och inspireras av andra som hittat SITT sätt.

 • Kurskatalog livsmedelskontroll

  Kurskatalogen innehåller kurser som anordnas av Livsmedelsverket.

 • BTSF - Better Training for Safer Food

  Better Training for Safer Food, BTSF, är EU-kommissionens utbildningsprogram för myndigheternas kontrollpersonal inom livsmedelskedjan. BTSF har kurser inom livsmedels- och foderlagstiftning, djurhälsa, djurskydd och växtskydd. Kurserna ges på plats i ett flertal europeiska länder. Det finns även ett stort antal e-learningutbildningar.

Senast granskad 2016-09-22