L 2021 nr 23 - Rapporterade misstänkta matförgiftningar 2020

Denna rapport sammanställer och analyserar rapporter om matförgiftningar i Sverige under 2020. 

I rapporten beskrivs hur många blir sjuka av maten, vilka de vanligaste smittämnena och livsmedlen är som orsakar sjukdomsfallen, var i livsmedelskedjan de utpekade livsmedlen kontamineras, vilka ursprungsländer som angavs för de utpekade livsmedlen, vilka bidragande faktorer som utpekats, årstidsvariation och förändringar senaste åren. Resultaten från rapporten ger information till den som har intresse eller behov av denna typ av kunskaper i sitt yrke och inte minst att visa och ge en återkoppling på det värdefulla arbete som utförs av de som utreder, rapporterar och i övrigt studerar matförgiftningar.

Publikation

Läs publikation

Detaljerad information

Författare
Livsmedelsverket
Publikationstyp
Rapport
Ämne
Smittskydd och hygien - Oönskade ämnen
Utgivningsår
2021
Antal sidor
32