Gör som Borås stad – lyft kökskompetensen genom validering

2020-09-18

“Ett lyft för hela yrkeskåren” – så säger Gerd Andersson, kock och yrkesbedömare i Borås stad, om möjligheten att validera måltidspersonal till kockar.

Genom validering i offentliga kök lyfter vi både branschen, våra medarbetare, underlättar rekrytering och tillvaratar kompetens och arbetsförmåga.

Validering är ett sätt att säkerställa kompetensen hos de som lagar mat i restaurangkök. Detta är en film där Borås stad berättar hur det går till och varför de validerar. Filmen är framtagen tillsammans med Validering Väst och UHR (Utbildningsrådet för hotell och restauranger).

Kontakta oss

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Om Måltidsbloggen

Måltidsbloggen vänder sig till dig som arbetar med att utveckla de offentliga måltiderna och drivs av Livsmedelsverkets nationella kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg. Vi arbetar för att främja en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i offentlig sektor.

På Måltidsbloggen kan du följa vårt arbete, men också ta del av den kraft och kunskap som finns ute i landet!

Måltidsmodellen - ett helhetsperspektiv på hållbara måltider