Idag firar vi Offentliga måltidens dag!

Ett skolbarn som står längst fram i matkön ler och tittar in i kameran

2022-10-20

Tänk att det varje dag serveras 3 miljoner måltider till alla barn och elever i förskola och skola, till patienterna på sjukhus och till äldre i omsorgen! Idag firar vi alla er som som gör det möjligt!

Men måltiderna är inte bara maten som serveras. Måltiderna bidrar också till hälsa, trygghet och minskad ensamhet. Måltiderna kan utjämna socioekonomiska skillnader, de har pedagogiska värden och utgör en viktig mötesplats för många.

Vi har fantastiska offentliga måltider i vårt land och det vill vi uppmärksamma lite extra idag! För tredje året i rad koordinerar MATtanken Offentliga måltidens dag. För att se vad som händer i din kommun eller region, besök MAT-tankens webbplats eller #måltid22 i sociala medier och låt dig inspireras!

 

Kontakta oss

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Om Måltidsbloggen

Måltidsbloggen vänder sig till dig som arbetar med att utveckla de offentliga måltiderna och drivs av Livsmedelsverkets nationella kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg. Vi arbetar för att främja en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i offentlig sektor.

 En grafisk tallrik uppdelad i sex stycken pusselbitar, varje pusselbit har ett unikt ord. Säker, God, Integrerad, Näringsriktig, Miljösmart och Trivsam. Måltidsmodellen - ett helhetsperspektiv på hållbara måltider