Webbinarium 12 juni: Mjölk- och fruktstöd i skolan

Fyra barn sitter utomhus vid ett bord tillsammans med en förskolepedagog och skapar konstverk av blomkål, broccoli och andra grönsaker.

2023-06-02

På webbinariet den 12 juni kl. 9.00-10.30 presenteras resultatet av den utvärdering som har gjorts av skolmjölksprogrammet 2017-2023. Det blir också information om Jordbruksverkets nya regeringsuppdrag att ta fram ett förslag till utformning av stöd för utdelning av frukt, bananer och grönsaker i skolan. Missa inte detta!

Webbinariet vänder sig till alla som är intresserade av frågorna som rör mjölk- och fruktstöd i skolan. Vi får ta del av två presentationer och det kommer bli möjligt att ställa frågor. Webbinariet anordnas av Landsbygdsnätverket/MATtanken och Jordbruksverket.

Program

Anmäl dig till webbinariet

Livsmedelsverket har sammanställt forskning om vilka effekter EU:s skolfruktsstöd haft i länder som använt det och även en analys av faktorer som kan påverka  både effekten och konsekvenser av stödet:

Kontakta oss

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Om Måltidsbloggen

Måltidsbloggen vänder sig till dig som arbetar med att utveckla de offentliga måltiderna och drivs av Livsmedelsverkets nationella kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg. Vi arbetar för att främja en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i offentlig sektor.

 En grafisk tallrik uppdelad i sex stycken pusselbitar, varje pusselbit har ett unikt ord. Säker, God, Integrerad, Näringsriktig, Miljösmart och Trivsam. Måltidsmodellen - ett helhetsperspektiv på hållbara måltider