Välkomna på frukostwebbinarium 16/2 om matsvinn i förskola, skola och äldreomsorg

Matrester i form av banan, majs,bröd,fisk, gurka, köttbulle,sallad som nästan helt fyller genomskinlig glasburk som placerats på en digital rosa köksvåg.

2024-01-22

Tiden går snabbt och redan i höst är det dags för Livsmedelsverket att samla in kommunernas data för matsvinnet 2024 igen, för att kunna sammanställa resultaten på nationell nivå.

Här får ni chans att höra mer om hur det går till och ställa frågor!

Program

 • Kartläggning matsvinn 2024 - samt lite tillbakablick
  Karin Fritz, matsvinnsexpert Livsmedelsverket
 • Nationell dataverkstad* berättar om ny dataspecifikation för registrering av matsvinn
  Nationell dataverkstad
 • SLU - berättar om senaste matsvinnsforskningen
  Mattias Eriksson, forskare i matsvinn, SLU
   

*Nationella dataverkstad för regional och kommunal datadelning är den största satsningen hittills i Sverige för att stödja och driva på arbetet med att tillgängliggöra och använda öppna och delade data från regional och kommunal sektor.

Kontakta oss

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Om Måltidsbloggen

Måltidsbloggen vänder sig till dig som arbetar med att utveckla de offentliga måltiderna och drivs av Livsmedelsverkets nationella kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg. Vi arbetar för att främja en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i offentlig sektor.

 En grafisk tallrik uppdelad i sex stycken pusselbitar, varje pusselbit har ett unikt ord. Säker, God, Integrerad, Näringsriktig, Miljösmart och Trivsam. Måltidsmodellen - ett helhetsperspektiv på hållbara måltider