Välkommen till nya Måltidsbloggen!

Femdelad bild med en person i varje del - ett förskolebarn, ett skolbarn, en ungdom, en sjukhuspatient och en äldre person.

2022-08-25

Nu lanserar vi en uppfräschad version av Måltidsbloggen! Utseendet är nytt men innehållet sig likt – här lyfter vi spännande initiativ som utvecklar de offentliga måltiderna runt om i landet, nyheter från oss på Livsmedelsverket och andra aktuella ämnen.

Måltidsbloggen flyttar in på Livsmedelsverkets webbplats och får i och med det ett nytt och fräschare utseende och lite annan funktionalitet. Samtidigt har vi strävat efter att behålla känslan och uttrycket i utseendet. Våra fem matgäster som pryder bloggens toppbild är till exempel kvar, men personerna på bilderna är nya.

Du som är van läsare av Måltidsbloggen kommer att upptäcka att det inte längre går att kommentera inläggen. Eftersom det var väldigt få som utnyttjade kommentarsfunktionen har vi ersatt den med ett mejlformulär. Där ser vi fram emot er feedback, synpunkter och kommentarer!

I och med att Måltidsbloggen nu integreras i Livsmedelsverkets webbplats hoppas vi också att det blir lättare att hitta all övrig information om måltiderna i förskolan, skolan, omsorgen och på sjukhus som finns där – den blir närmare, helt enkelt.

Din prenumeration följer med automatiskt

Du som redan prenumererar på Måltidsbloggen behöver inte registrera dig igen, din prenumeration följer med automatiskt.

Ni hänger väl med i höst?

Hoppas ni hänger med i höst – det är mycket spännande på gång! Bland annat lanserar vi beredskapshandboken för offentliga måltider, en kartläggning av regionernas arbete med sjukhusmåltiderna, projektet Ett nytt recept för skolmåltiden skalar upp och involverar fler kommuner och så tittar vi på utredningen om en ny äldreomsorgslag.

Trevlig läsning!

Kontakta oss

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Om Måltidsbloggen

Måltidsbloggen vänder sig till dig som arbetar med att utveckla de offentliga måltiderna och drivs av Livsmedelsverkets nationella kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg. Vi arbetar för att främja en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i offentlig sektor.

 En grafisk tallrik uppdelad i sex stycken pusselbitar, varje pusselbit har ett unikt ord. Säker, God, Integrerad, Näringsriktig, Miljösmart och Trivsam. Måltidsmodellen - ett helhetsperspektiv på hållbara måltider