Sommarhälsning från Kompetenscentrum

Ett par händer som bär på en skål med orensade jordgubbar

2022-06-29

Nu är det dags för en välbehövlig sommarledighet och vi summerar en spännande vår där mycket har hänt. Framför allt fick vi äntligen möjlighet att träffas fysiskt igen efter två år av restriktioner!

Full fart framåt för Ett nytt recept för skolmåltider

Beredskap högt på agendan

Sjukhusmåltider på kartan

Under våren har de intervjuer som gjordes om sjukhusmåltider med representanter för alla regioners måltidsorganisationer sammanställts i en rapport. Den behöver finputsas lite mer innan den publiceras under hösten. Håll utkik!

Livsmedelsverket kunskapspartner till Generation Pep

Nyckeltal för måltider i Kolada

Under våren har vi haft dialog med Rådet för främjande av kommunala analyser (RKA) för att få med nyckeltal kring offentliga måltider i systemet Kolada. Dataunderlaget är det som samlas in genom Livsmedelsverkets kommunkartläggningar kring offentliga måltider. Sedan maj går nedanstående nyckeltal att hitta i Kolada och jämföra mellan kommuner:

  • Andel grundskolor som erbjuder vegetariskt alternativ till alla barn.
  • Andel måltidspersonal med kockutbildning inom skola, förskola respektive äldreomsorg
  • Andel kommunala särskilda boenden inom äldreomsorgen som erbjuder minst sex måltider per dag.

Efter sommaren ser vi också fram emot en ny uppfräschad Måltidsblogg! Vi byter system vilket innebär en ny layout som vi hoppas att ni ska gilla. Nu tar vi ledigt några veckor, vi ses i höst!

Ha en riktigt härlig sommar!
 

Kontakta oss

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Om Måltidsbloggen

Måltidsbloggen vänder sig till dig som arbetar med att utveckla de offentliga måltiderna och drivs av Livsmedelsverkets nationella kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg. Vi arbetar för att främja en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i offentlig sektor.

 En grafisk tallrik uppdelad i sex stycken pusselbitar, varje pusselbit har ett unikt ord. Säker, God, Integrerad, Näringsriktig, Miljösmart och Trivsam. Måltidsmodellen - ett helhetsperspektiv på hållbara måltider