Ta del av Livsmedelsverkets webinarium ”Nya nordiska näringsrekommendationer – vad innebär de och vad händer nu?” i efterhand

 Nya nordiska näringsrekommendationer –Vad innebär de och vad händer nu?

2023-10-04

Livsmedelsverkets webbinarium ”Nya nordiska näringsrekommendationer – vad innebär de och vad händer nu?” lockade över tusen deltagare. För dem som inte hade möjlighet att delta finns nu en filmad version.

– Det är fantastiskt roligt att stora delar av Nutritionssverige kunde samlas och höra mer om de nordiska näringsrekommendationerna. De är ju den vetenskapliga grunden för det mesta som görs inom mat- och hälsoområdet i Sverige, säger Åsa Brugård Konde, nutritionist på Livsmedelsverket.

Tyvärr kunde Teams inte ta fler än drygt tusen deltagare, så alla fick inte plats. Men nu finns det filmade webbinariet tillgängligt för den som vill se det i efterhand!

En textad version av filmen kommer att läggas ut inom ett par veckor.

En tillgänglighetsanpassad PPT-presentation läggs ut inom kort.

Svensk sammanfattning av referensvärden för energi och näringsämnen i NNR 2023

På webbinariet presenterades en svensk sammanfattning av referensvärdena för energi och näringsämnen som anges i de nordiska näringsrekommendationerna. Syftet är att göra referensvärdena mer tillgängliga för alla som använder dem i sitt arbete. Referensvärdena har antagits som de officiella näringsrekommendationerna i Sverige och finns på Livsmedelsverkets webbplats:

För måltider i vård, skola och omsorg kommer nationella riktlinjer att uppdateras utifrån NNR 2023 och uppdaterade kostråd under 2024-2025. Det går såklart bra att använda referensvärden för energi och näringsämnen i NNR 2023 redan nu, även om de ännu inte är uppdaterade i våra riktlinjer.

Hjälp oss att bli bättre

Vi vill alltid bli bättre. Därför är vi tacksamma om ni som deltog i seminariet eller har tittat på det i efterhand svarar på några frågor om hur ni upplevde webbinariet. Det tar bara några minuter men är mycket värdefullt för oss. Vi uppskattar även om ni som inte kunde ansluta till webbinariet går in och svarar på den första frågan som handlar om just det.

Kontakta oss

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Om Måltidsbloggen

Måltidsbloggen vänder sig till dig som arbetar med att utveckla de offentliga måltiderna och drivs av Livsmedelsverkets nationella kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg. Vi arbetar för att främja en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i offentlig sektor.

 En grafisk tallrik uppdelad i sex stycken pusselbitar, varje pusselbit har ett unikt ord. Säker, God, Integrerad, Näringsriktig, Miljösmart och Trivsam. Måltidsmodellen - ett helhetsperspektiv på hållbara måltider