Nya Kaledonien

Här finns information om särskilda krav på export av livsmedel från Sverige till Nya Kaledonien. Längst ner på sidan hittar du de exportintyg som utfärdas lokalt på exportanläggningen.

Ansvarig myndighet i Nya Kaledonien

Ansvarig myndighet för import av livsmedel till Nya Kaledonien är Direction des Affaires Vétérinaires, Alimentaires et Rurales (DAVAR). Information om importkrav, nyheter till importörer och bilogor som hänvisas till in intyg kan du hitta på DAVARs webbplats.

Färskt griskött och grisköttprodukter

Sverige har kommit överens om ett hälsointyg för färskt kylt eller fryst griskött och dess produkter med Nya Kaledoniens myndighet. Ett tilläggsintyg ska också medfölja sändningen. De bilagor som hänvisas till i intyget hittas på Nya Kaledoniens myndighets hemsida. 

Färskt nötkött och nötköttsprodukter

Sverige har kommit överens om ett hälsointyg för färskt kylt eller fryst nötkött och dess produkter med Nya Kaledoniens myndighet. De bilagor som hänvisas till i intyget hittas på Nya Kaledoniens myndighets webbplats. 

Mjölk och mjölkprodukter

Livsmedelsverket har tagit fram ett intyg för mjölk och mjölkprodukter (LIVS 446) som kan användas vid export till Nya Kaledonien. Intyget är framtaget baserat på en intygsmall som finns publicerad på nykaledoniska myndighetens webbplats. Livsmedelsverket har dock inte officiellt kommunicerat intyget med nykaledoniska myndigheten. Därför är det viktigt att du kontrollerar med din importör i landet att intyget fungerar för din produkt innan exporten sker.

Kontaktuppgifter

Företag som är intresserade av export till Nya Kaledonien kan kontakta Livsmedelsverket via e-postadressen exportfragor@slv.se

Exportintyg 

Export och villkor per land

Senast granskad 2023-06-30