Handbok för minskat matsvinn – för verksamheter inom vård, skola och omsorg

En tredjedel av den mat som produceras globalt hamnar aldrig på någons tallrik. Men ingen vill slänga mat i onödan. Matsvinn orsakar stor klimat- och miljöpåverkan och kostar mycket pengar.

Många offentliga måltidsverksamheterhar redan börjat arbeta med att minska mängden mat som slängs. Nu gör vi en gemensam kraftsamling för att minska matsvinnet ytterligare. För att lyckas behövs framförallt ditt och dina kollegors engagemang men också bra rutiner och verktyg.

Publikation

Läs publikation
Framsida på broschyren Hanbok för minskat matsvinn. På bilden ser man ett restaurangkök men personal i bakgrunden, i framkant ligger det lådor med grönsaker i fokus.

Detaljerad information

Författare
Livsmedelsverket
Publikationstyp
Handbok/Verktyg
Ämne
Miljö och matsvinn
Utgivningsår
2020
Senast granskad 2025-06-04