E 2025 nr 02 - Litteraturstudie om matsvinnsminskande åtgärder i storkök

Svenska offentliga måltider har ur ett internationellt perspektiv länge haft ett stort engagemang i matsvinnsfrågan. Många verksamheter följer kontinuerligt upp sitt matsvinn och genomför olika åtgärder för att det ska minska. Det viktigt att kunna lära av andra för att se vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Denna litteraturöversikt har tagits fram för att reda på vilka åtgärder, som beskrivs i framför allt vetenskaplig litteratur, som används för att minska matsvinnet i storkök och restauranger. Detta underlag kommer att användas som stöd i Livsmedelsverkets fortsatta arbete med att arbeta med att stötta offentliga måltider med att minska matsvinnet.

Publikation

Läs publikation

Detaljerad information

Författare
Mattias Eriksson, Runa Halvarsson, Ylva Ran, Niina Sundin, Livia Kastner och Christopher Malefors.
Publikationstyp
Rapport
Ämne
Miljö och matsvinn - Skola
Utgivningsår
2025
Antal sidor
52
Senast granskad 2025-06-03