Avdelningen för livsmedelskontroll

Avdelningen för livsmedelskontroll arbetar för säkra livsmedel. Det gör vi genom att ansvara för delar av den offentliga livsmedelskontrollen. Vi arbetar bland annat med kontroll av företag inom mejeri, fisk, chark, musslor, vin- och sprit, samt ständig kontroll på slakterier och vilthanteringsanläggningar.

Vi ansvarar också för kontroll av material och produkter avsedda att komma i kontakt med livsmedel, marknadskontroll, gränskontroll och exportgodkännanden av anläggningar.

E-post till samtliga chefer: fornamn.efternamn@slv.se

Avdelningen för livsmedelskontroll

  • Eiríkur Einarsson

    Avdelningschef

    Telefon: 018-175522

    Eiríkur Einarsson, Avdelningen för livsmedelskontroll

Enheten för slaktkontroll i norra Sverige

  • Tobias Krantz

    Enhetschef

Enheten för slaktkontroll i mellersta Sverige

  • Johanna Gifting

    Enhetschef

Enheten för slaktkontroll i södra Sverige

  • Henrik Björnfot

    Enhetschef

Enheten för kontrollstöd

  • Petter Jonsson

    Enhetschef

Senast granskad 2025-06-22