Om personuppgifter i Livstecknet

Vad är Livstecknet?
Livstecknet är en arena för samverkan mellan alla myndigheter inom svensk offentlig livsmedelskontroll.

Hur används de personuppgifter du har fyllt i?
De personuppgifter du lämnar ligger till grund för att godkänna dig som medlem. De syns i din profil för att du och övriga medlemmarna i Livstecknet ska ha full funktionalitet, såsom:

  • Ta kontakt med andra medlemmar.
  • Se vem som gjort inlägg, kommentarer och nyheter.
  • Skicka/få mejlaviseringar om nyheter, inlägg och kommentarer till övriga intresserade medlemmar i arbetsrum, forum.

Vi registrerar också den senaste gången du loggade in och det totala antalet inloggningar för att kunna hålla medlemsregistret aktuellt. Du kan redigera dina egna uppgifter under Min profil.

Hur länge sparas uppgifterna?
Används inte medlemskontot inom ett visst antal månader, stängs det av automatiskt. Då syns inte din profil för övriga medlemmar. Uppgifter i inlägg och användarnamn sparas dock i systemet. Inlägg, kommentarer och dokument avpubliceras när de inte längre är relevanta.

Behöver du hjälp med din profil kan du kontakta Livsmedelsverket på livstecknet@slv.se.

Tänk på detta
Kom ihåg att det du publicerar är allmän handling. Du ansvarar för att det du skriver inte omfattas av sekretess.

Tänk på att inte lägga upp känslig information, till exempel personuppgifter. Vi tar bort stötande, rasistiska och kränkande inlägg. Utnyttja möjligheten att anmäla kommentarer om du ser kommentarer av denna typ.

Personuppgiftsansvarig
Livsmedelsverket är personuppgiftsansvarig för det som publiceras på Livstecknet och modererar publiceringar. Vi förbehåller oss alltid rätten att ta bort inlägg och spärra användare som inte respekterar våra regler.

Rättslig grund
Behandlingen av personuppgifter är nödvändig för att Livsmedelsverket ska kunna tillhandahålla och administrera Livstecknet samt för en korrekt hantering av myndighetens allmänna handlingar. Behandlingen anses nödvändig av hänsyn till ett viktigt allmänt intresse.

Senast granskad 2023-09-18