Kontakta oss

Nu söker vi veterinärer till hela landet.

Att arbeta i kontrollen är givande, samtidigt kan det också vara utmanande. Du arbetar för att allt ska gå rätt till i livsmedelsproduktionen - för djurens bästa, förkonsumenternas hälsa och för att underlätta för livsmedelsföretagen att göra rätt. Du har ett myndighetsuppdrag och många intressen och förväntningar att möta.

Här gör du skillnad för många, varje dag.

Djurskydd, livsmedelsfusk och miljöhänsyn är viktigt för konsumenterna som tänker sig att livsmedelskontrollen ser till att allt går rätt till. Livsmedelsföretagen är specialiserade och kunniga, och vi ska göra kvalificerade bedömningar och ge användbara råd.

Du behöver tycka om myndighetsrollen, och våga lita på dina kunskaper. Du ska dagligen fatta riktiga och rättssäkra beslut, möta och prata med parter i olika situationer. Du behöver kunna lagstiftningen, gilla administration och en aning detektivarbete.

Alla lediga tjänster annonseras under Lediga jobb. Ska du söka ett jobb gör du det längst ner i annonsen, klicka på "Ansök".

Vi är alltid öppna för frågor och spontanansökningar. Om du har en fråga som rör arbetet inom livsmedelskontrollen eller vill visa intresse för en tjänst som inte finns utannonserad idag, hör gärna av dig till oss på jobbaikontrollen@slv.se.

Arbeta i livsmedelskontrollen

Senast granskad 2021-10-06