Du som är veterinärstudent

Du som går veterinärutbildningen kan under studietiden prova på att jobba i livsmedelskontrollen, som praktikant eller sommarvikarie. Både du som studerar i Sverige eller i något annat EU-land.

Här får du jobba med djurskydd, säker mat och smittskydd som veterinär eller livsmedelskontrollant. Sommarjobb annonseras under Lediga jobb, men du kan också kontakta Livsmedelsverket i den region du vill söka till.

Sommarjobb

För att sommarjobba som officiell veterinär ska du ha slutfört årskurs 5 på veterinärutbildningen vid Lantbruksuniversitetet med godkänt resultat. Eller ha motsvarande kunskaper från en annan av EU godkänd veterinärutbildning. Det krävs också att du ansökt om och beviljats tillfällig veterinärlegitimation hos Jordbruksverket.

För att sommarjobba som livsmedelskontrollant behöver du ha slutfört årskurs 3 vid Lantbruksuniversitetet med godkänt resultat, eller ha motsvarande kunskaper från en annan av EU godkänd veterinärutbildning.

Praktik

Som student på veterinärutbildningen har du möjlighet att genomföra din praktikperiod i livsmedelskontrollen, här på Livsmedelsverket. För att få göra din praktik hos oss behöver vi se att du studerar till veterinär, genom exempelvis studieintyg och avslutade kurser.

Allt du behöver göra för att praktisera hos oss är att ta kontakt med Livsmedelsverket i den region du är intresserad av. Hör av dig i god tid så har vi möjlighet att ordna med din praktikplats på bästa sätt.

Arbeta i livsmedelskontrollen

Senast granskad 2021-10-11