Webbinarium 7 maj: Ta del av erfarenheter från Ett nytt recept för skolmåltider

Elever som får undervisning i ett växthus.

Den 7 maj kl 9.30−11.30 anordnar vi ett webbinarium för att dela med oss av våra erfarenheter, metoder och lösningar inom missionen Ett nytt recept för skolmåltider. 

I missionen Ett nytt recept för skolmåltider har kommuner och myndigheter arbetat tillsammans för att hitta lösningar för ett mer hållbart skolmåltidssystem. Den 7 maj har du möjlighet att få ta del av lärdomar, erfarenheter, goda exempel och verktyg som kan användas i arbetet med att fortsätta utveckla svenska skolmåltider. Ingen föranmälan krävs.

Rapport:

Webbinariet filmades och filmen kommer att läggas ut på den här webbsidan så snart filmen är textad.

Program

Inledning

  • Kort presentation av projektet

Erfarenheter och lärdomar

  • Så har vi arbetat för att integrera skolmåltiden i utbildningen (Hofors kommun och Vallentuna kommun)
  • Elevinvolvering för en mer attraktiv måltidsmiljö (Karlstads kommun)
  • Ökad kompetensnivå kring miljömässig, näringsrik och kulinarisk mat i skolan (Munkedals kommun)
  • Stöd för upphandling och inköp (Naturvårdsverket, Karlstads kommun och Vallentuna kommun)
  • Målsättningar för hållbara skolmåltider samt indikatorer för uppföljning (Livsmedelsverket)

Summering

  • Framgångsfaktorer, slutsatser och lärdomar (Livsmedelsverket)
  • Verktyg som tagits fram genom projektet (Jordbruksverket och Livsmedelsverket)
  • Vad händer framåt?
  • Tid för frågor 
Senast granskad 2025-04-29