Sök E-nummer
Här kan du själv söka fram vilken tillsats som ligger bakom ett E-nummer och exempel på i vilka livsmedel den får användas. Att en tillsats finns med i E-nummernyckeln innebär nämligen inte att den får användas i alla livsmedel.
Om du vill veta vilka tillsatser som kan ha animaliskt ursprung - bocka i boxen "Kan tillverkas av animaliska råvaror".
Sök E-nummer
E 1452
Stärkelsealuminiumoktenylsuccinat
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 1451
Acetylerad oxiderad stärkelse
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 1450
Natriumoktenylsuccinatstärkelse
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 1442
Hydroxipropyldistärkelsefosfat
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 1422
Acetylerat distärkelseadipat
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 1414
Acetylerat distärkelsefosfat
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 1413
Fosfaterat distärkelsefosfat
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 499
Stigmasterolrika växtsteroler
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 479b
Termiskt oxiderad sojabönsolja i reaktion med mono- och diglycerider av fettsyror
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 477
1,2-Propylenglykolestrar av fettsyror
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 475
Polyglycerolestrar av fettsyror
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 474
Sackarosestrar i blandning med mono- och diglycerider av fettsyror
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 472f
Blandade ättik- och vinsyraestrar av mono- och diglycerider
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 472e
Mono- och diglyceriders mono- och diacetylvinsyraestrar
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 472d
Mono- och diglyceriders vinsyraestrar
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 472c
Mono- och diglyceriders citronsyraestrar
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 472b
Mono- och diglyceriders mjölksyraestrar
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 472a
Mono- och diglyceriders ättiksyraestrar
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 471
Mono- och diglycerider av fettsyror
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 470b
Magnesiumsalter av fettsyror
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 470a
Natrium-, kalium- och kalciumsalter av fettsyror
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 469
Enzymatiskt hydrolyserad karboximetylcellulosa
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 468
Tvärbunden natriumkarboximetylcellulosa
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 436
Polyoxietylensorbitantristearat (Polysorbat 65)
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 435
Polyoxietylensorbitanmonostearat (Polysorbat 60)
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 434
Polyoxietylensorbitanmonopalmitat (Polysorbat 40)
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 433
Polyoxietylensorbitanmonooleat (Polysorbat 80)
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 432
Polyoxietylensorbitanmonolaurat (Polysorbat 20)
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel
E 423
Gummi arabicum modifierat med oktenylbärnstenssyra
Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel