Tillagning och förvaring

Hur du tillagar och förvarar maten är avgörande för att den ska vara säker att äta. Här kan du bland annat läsa om hygien i köket, vad som händer med maten när du tillagar den samt om - och i så fall hur - plast, papper, glas och metall i förpackningar påverkar maten.

Händer som håller grillredskap över en grill

Stek väl - men bränn inte

Grilla gör vi numera nästan året om. Här är några enkla råd för att upplevelsen ska blir så bra som möjligt.
Öppnad konservburk

Buckliga burkar

Det är ingen fara att äta mat från buckliga konservburkar, bara de inte gått sönder. Läs mer om hur mat påverkas av olika slags förpackningar.
Barn som fikar

Ok att sälja hembakt

Kom ihåg att det alltid är den som säljer mat som har ansvar för att den är säker. Det gäller också när du säljer eller köper hembakta bullar, smörgåsar, hamburgare och annat.
Senast granskad 2022-08-15