Köttfärssoppa

En soppa att värma sig med när det blåser kallt. Köttfärsen kan bytas ut mot vegofärs, tofu eller fisk i tärningar.

4 port

Tillagningstid: 40 min, varav 20 min arbetstid

Du behöver:

  • 1-2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor, gärna olika färger
  • 4 morötter
  • 1 msk raps- eller olivolja
  • 400 g köttfärs (nöt- eller kyckling-)
  • 400 g krossad tomat
  • 2 msk tomatpuré
  • 7-8 dl vatten
  • 1 tärning kött- eller grönsaksbuljong
  • ca 2 tsk paprikapulver ca 2 tsk oregano
  • torkad peppar och salt (med jod) (max ½ tsk)
  • 160 g fullkornspasta

Tillbehör: Nyckelhålsmärkt bröd eller hembakat fullkornsbröd

Gör så här:

  • Hacka lök och vitlök. Skölj och tärna paprikorna. Skala och tärna morötterna. Fräs allt i olja i en kastrull ett par minuter.
  • Tillsätt köttfärsen och bryn till dess den börjar ta färg. Den behöver inte bli genomstekt eftersom soppan ska koka sedan.
  • Tillsätt krossad tomat, tomatpuré, vatten, buljongtärning och paprikapulver. Låt puttra ca 15 minuter.
  • Bryt pastan och tillsätt i soppan. Koka så länge som det anges på förpackningen. Tillsätt mer vatten vid behov.
  • Smaka av med oregano, peppar och salt och servera med bröd.

 

 

Köttrecept

Senast granskad 2019-01-07