Fiskedeller med tomatsallad och avokadoröra

Tallrik med fiskedeller, avokadoröra, tomatsallad och kokt potatis.

Små, söta och supergoda fiskbiffar som kan kryddas lite som man vill. Den som inte gillar chili byter mot dill, gräslök eller curry.

4 port

Tillagningstid: 30 min

Du behöver:

Potatis

  • 700 g potatis, gärna små

Tomatsallad

  • 5 tomater i skivor (eller 10 mindre)
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 hackad schalottenlök
  • 1 tsk hackad färsk ingefära
  • ½ msk flytande honung
  • salt (med jod), ca 1 krm

Avokadoröra

  • 1-2 avokado
  • 3 msk kvarg
  • 1 tsk senap
  • lite dill (fryst går fint)
  • juice från en limefrukt
  • svartpeppar och salt med jod (max 0,5 tsk)

Fiskedeller

  • 400 g torskfilé
  • 200 g laxfilé
  • 125 g havregryn
  • 2 medelstora ägg
  • 1-2 schalottenlökar
  • 1 röd paprika
  • chili efter smak
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt (med jod)
  • 2 msk rapsolja till stekning

Gör så här:

  • Koka potatisen.

Tomatsallad

  • Blanda tomat, vitlök och lök i en skål.
  • Blanda ingefära och honung och droppa över.
  • Smaka av med lite salt.
  • Låt stå minst 10 minuter.

Avokadoröra 

  • Rör ihop allt och smaka av med lite lime, peppar och salt (max 0,5 tsk).

Fiskedeller

  • Skär fisken i bitar och mixa till en färs.
  • Tillsätt havregryn och ägg.
  • Hacka lök och paprika och tillsätt.
  • Krydda med lite chili, peppar och salt (max 1 tsk). 
  • Forma fiskedeller med en sked.
  • Hetta upp oljan i en panna och stek 2-3 minuter på vardera sidan och servera.

Fisk- och skaldjursrecept

Senast granskad 2021-08-26