Vägledningen om ursprung för kött på restaurang är uppdaterad med fler exempel

2025-07-02

Den 1 mars började nya krav gälla för restauranger och andra storhushåll som lagar mat med kött som ingrediens. Livsmedelverket tog fram en vägledning till reglerna. Med anledning av frågor från branschen är vägledningen nu uppdaterad med ett antal nya exempel. De handlar om catering, food trucks och utkörning av mat.

De nya bestämmelserna i Livsmedelsverkets föreskrifter om livsmedelsinformation innebär att restauranger och andra storhushållsverksamheter måste kunna informera kunder om ursprungsland för kött från nöt, gris, får, get och fjäderfä.

Livsmedelsverket har tagit fram en vägledning till de nya reglerna, som finns på Kontrollwiki – Livsmedelsverkets webbplats för fördjupning och tolkning av lagstiftningen. Vägledningen är nu uppdaterad med fler exempel. I de nya exemplen förtydligar vi vad som gäller vid cateringverksamhet, mobila anläggningar som till exempel food trucks, och vid utkörning av mat.

Läs mer: