Uppdaterade branschriktlinjer för servicehandel och fast food

2024-09-19

Nu kan du hämta de uppdaterade branschriktlinjerna  "Säker mat i servicehandel och fast food" från Livsmedelsverkets webbplats. Bakom riktlinjerna står branschorganisationen Convenience Stores. Riktlinjerna ger stöd för företagare i servicehandeln att servera säker mat.

Arbetar du i servicehandeln? Då kan du ha nytta av branschriktlinjen Säker mat i servicehandel och fast food! Riktlinjerna har funnits i flera år och nu uppdaterats. Förändringarna är av mindre karaktär, några exempel:

  • Ett nytt avsnitt om livsmedelssäkerhetskultur.
  • Utökad information om listeria och allergener.
  • Flera av rutinerna har setts över och kompletterats.

Om branschriktlinjer

Branschriktlinjer är branschens egen beskrivning av hur lagstiftningen på ett visst område bör tillämpas. Branschriktlinjer tas fram i samråd med Livsmedelsverket som ser till att de uppfyller kraven i lagstiftningen och andra formella krav.

När Livsmedelsverket godkänt branschriktlinjerna publiceras de på Livsmedelsverkets webbplats. Om riktlinjerna omfattar hygienbestämmelser publiceras de även i EU-kommissionen databas. Riktlinjerna ska utarbetas, spridas och hållas aktuella av branschen.