E-utbildning: Processkunskap om fiskprodukter

Jobbar du med livsmedelskontroll, med tillverkning av fiskprodukter eller kanske bara vill fördjupa dina kunskaper om vilka processer som används för att tillverka några av våra vanligaste fiskeriprodukter?

I den här utbildningen lär du dig om bland annat rökning, marinering och inläggning av fiskeriprodukter, och hur man kan tänka kring olika typer av faror.

Utbildningen består av fyra avsnitt med processkunskap om varm- och kallrökta fiskprodukter, majonnäs- och lakebaserade fiskprodukter, gravad fisk och sillinläggningar. Sammantaget får du övergripande processkunskap om fisk, fördjupad kunskap om olika fiskprodukter och inblick i faroanalysens olika steg med detaljerade exempel på hur företag kan redovisa hälso- och redlighetsfaror.

Totalt beräknas utbildningen ta omkring 8 timmar, men det går bra att pausa kursen och återuppta den vid ett senare tillfälle.

Utbildningar för företag och kontrollmyndigheter

Senast granskad 2024-09-06