Matglädje för alla i skolan, vården och omsorgen

Alla ska känna matglädje och må bra av maten. Därför arbetar Livsmedelsverket för säker mat och bra dricksvatten, för att ingen konsument ska bli lurad om vad maten innehåller och för bra matvanor. Det är vårt recept på matglädje.

Nyheter

  • Antibiotikaresistens och mat del i myndighetsgemensam handlingsplan

    Spridningen av bakterier som är motståndskraftiga mot antibiotika är ett problem som måste hanteras av hela samhället. Den 30 mars lämnar Socialstyrelsen och Jordbruksverket en handlingsplan till regeringen som tagits fram av ett 20-tal myndigheter från olika samhällssektorer. 

    2015-03-30 - Pressmeddelanden

  • Nya krav på ursprungsmärkning av kött

    Från 1 april 2015 måste kött från gris, får, get och fågel märkas med vilket land djuret är uppfött och slaktat i. Däremot måste det inte stå i vilket land djuret föddes.

    2015-03-27 - Pressmeddelanden

  • Livsmedelsverkets kompetenscentrum får priset Årets Granatäpple

    Livsmedelsverkets kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg får utmärkelsen ”Årets Granatäpple”. Priset delas ut av föreningen Kost och näring.

    2015-03-20 - Pressmeddelanden

  • Ebola smittar inte via mat i Europa

    Det finns i dag inget som tyder på att ebolavirus kan smitta via mat i EU. Det slår Efsa, den europeiska livsmedelssäkerhetsmyndigheten, fast.

    2015-03-20 - Pressmeddelanden

  • 7 av 10 företagare är nöjda med Livsmedelsverkets kontrollbesök

    En stor undersökning visar att 7 av 10 av alla företag som Livsmedelsverket kontrollerar är nöjda med kontrollbesöken. Och 7 av 10 företagare är också mycket nöjda med inspektörernas insats vid kontrollbesöket.

    2015-03-16 - Pressmeddelanden

Fler nyheter och pressmeddelande