Hitta ditt sätt att äta grönare, lagom mycket och röra på dig

Alla ska känna matglädje och må bra av maten. Därför arbetar Livsmedelsverket för säker mat och bra dricksvatten, för att ingen konsument ska bli lurad om vad maten innehåller och för bra matvanor. Det är vårt recept på matglädje.

Nyheter

 • Sveriges första nationella konferens om livsmedelskontroll

  Sveriges första nationella kontrollkonferens samlar inspektörer och chefer i kommuner, länsstyrelser och Livsmedelsverket. Syftet är att stärka kvaliteten i den svenska livsmedelskontrollen.

  2015-05-04 - Pressmeddelanden

 • Vägledning till de nya reglerna för Nyckelhålet

  Från 15 mars gäller nya regler för Nyckelhålet. Bland annat sänks salthalten i många livsmedelsgrupper, och fler produktgrupper får märkas med Nyckelhålet. För att hjälpa företagen och kontrollen att tolka och uppfylla kraven i den nya lagstiftningen kommer nu en vägledning.

  2015-05-04 - Pressmeddelanden

 • Hitta ditt sätt att äta hälsosamt – nytt grepp från Livsmedelsverket

  Nu prövar Livsmedelsverket ett nytt sätt för att nå ut med råden om bra matvanor. Hitta ditt sätt är det nya tilltalet till konsumenterna. Med inspiration, mindre pekpinnar och genom att visa att det inte behöver vara svårt vill Livsmedelsverket sprida sin kunskap om hur var och en kan äta hälsosammare.

  2015-04-27 - Pressmeddelanden

 • Grönare mat för hälsan och miljön – nu lanseras nya kostråd

  Äta grönare, lagom mycket och röra på sig i vardagen. Det är grundbudskapen i de nya råden om bra matvanor som Livsmedelsverket presenterar idag.

  2015-04-27 - Pressmeddelanden

 • Livsmedelsverket kartlägger oorganisk arsenik i risprodukter

  Livsmedelsverket undersöker halterna av oorganiskt arsenik i ris och risprodukter. Studien ska även ta reda på om olika tillagningsmetoder påverkar halterna.

  2015-04-21 - Pressmeddelanden

Fler nyheter och pressmeddelande