Webbinarium om hur storkök kan förbereda sig för elavbrott

Beredskapsveckan 2023, skolköket på Rosendalsgymnasiet simulerar bl a strömavbrott.Foto : Staffan Claesson 20230928FRI ATT ANVÄNDAS SOM PRESSBILD FRÅN LIVSMEDELSVERKET

2025-05-21

Den 10 juni bjuder Relivs in till webbinariet ”Energiberedskap i storkök – Måltidsverksamhet vid elavbrott”. Den digitala träffen kommer att handla om energiberedskap i storkök, med fokus på hur storköksutrustning kan användas vid energikriser.

Relivs (Resurseffektiv livsmedelshantering) är ett nätverk som verkar för energieffektivisering i storkök och livsmedelshandel. Den digitala träffen den 10 juni arrangeras inom ramen för en förstudie som Relivs genomför under 2025 för att stärka kommunernas och regionernas beredskap inför potentiella krissituationer som påverkar storkökens energiförsörjning. Arbetet finansieras av Energimyndigheten.

Storköken i offentliga måltidsverksamheter är mycket beroende av energiförsörjning. Träffen fokuserar på hur storköksutrustning kan användas vid energikriser. Bland annat diskuteras prioritering av utrustning och alternativ utrustning vid kris. Träffen inleds med en presentation av projektet, följt av gruppdiskussioner där deltagarna bidrar med erfarenheter och synpunkter till arbetet.

När: 10 juni 2025 kl. 14:00-16:00.

Var: Online

Läs mer om webbinariet och anmäl dig: Energiberedskap i storkök

Om Relivs

Relivs (Resurseffektiv livsmedelshantering) är ett nätverk som verkar för energieffektivisering i storkök och livsmedelshandel via kunskapsspridning och utvecklingsprojekt inom utrustning, fastighetsteknik, beteende, livsmedelskyla med mera. Relivs finansieras av Energimyndiheten.

Läs mer om Relivs och projektet Energiberedskap i storkök på Relivs webbplats:

Kontakta oss

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Om Måltidsbloggen

Måltidsbloggen vänder sig till dig som arbetar med att utveckla de offentliga måltiderna och drivs av Livsmedelsverkets nationella kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg. Vi arbetar för att främja en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i offentlig sektor.

En

Måltidsmodellen - ett helhetsperspektiv på hållbara måltider