Webbinarium om upphandling av lokalproducerade livsmedel

Närbild på nyskördade potatisar

2024-05-27

Offentlig sektor behöver hjälp - vill du vara med och bygga framtidens inköpssystem?

Karlstads kommun, Vallentuna kommun, Naturvårdsverket och Upphandlingsmyndigheten har arbetat med hur man kan underlätta affärer och beslut mellan mindre producenter och kommunala kockar.

Karlstad och Vallentuna har tagit fram en digital prototyp för att planera och förenkla inköpsprocessen av livsmedel. Prototypen bygger på ett dynamiskt inköpssystem (DIS) som möjliggör enkla affärsrelationer mellan kommunen och mindre aktörer. Under detta webbinarium presenteras arbetet och de behov som finns i offentlig sektor om att kunna göra hållbara inköp.

Webbinariet vänder sig till teknikutvecklare samt producenter och inköpare som vill se bättre lösningar och vill vara med och skapa dem. Målet med webbinariet är att visa på behovet från offentlig sektor, möjligheterna för även mindre producenter av livsmedel att ha kommunen som kund och möjligheterna för it-företag att utveckla framtidens inköpssystem som förenklar administrationen och följer gällande lagstiftning.

Webbinariet hålls den 12 juni kl.09.00-10.00, frågestund mellan 10.00-10.30

Kontakta oss

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Om Måltidsbloggen

Måltidsbloggen vänder sig till dig som arbetar med att utveckla de offentliga måltiderna och drivs av Livsmedelsverkets nationella kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg. Vi arbetar för att främja en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i offentlig sektor.

 En grafisk tallrik uppdelad i sex stycken pusselbitar, varje pusselbit har ett unikt ord. Säker, God, Integrerad, Näringsriktig, Miljösmart och Trivsam. Måltidsmodellen - ett helhetsperspektiv på hållbara måltider