Save the date – Vi presenterar resultat och lärdomar från Ett nytt recept för skolmåltider

Ett grupp elever äter smörgåsar i skolrestaurangen.

2025-04-02

Projektet Ett nytt recept för skolmåltider som pågått sedan 2019 går mot sitt slut. Den 7 maj arrangerar därför Livsmedelsverket ett webbinarium om resultat och lärdomar från projektet.

Programmet är ännu inte fastställt, mer information kommer om ett par veckor. Men boka kalendern redan nu!

Datum: 7 maj

Tid: kl 9.30-11.30

Om Ett nytt recept för skolmåltider

I projektet Ett nytt recept för skolmåltider har åtta myndigheter och fyra kommuner tillsammans utforskat hur ett hållbart skolmåltidssystem kan se ut – från jord till bord och tillbaka igen. Myndigheterna har bidragit med kunskap och expertis inom relevanta sakområden samt arbetat med policyutveckling. Kommunerna har fungerat som utvecklingsmiljöer i projektet för att testa koncept i mindre skala på lokal nivå. Projektet har finansierats av Vinnova.

Kontakta oss

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Om Måltidsbloggen

Måltidsbloggen vänder sig till dig som arbetar med att utveckla de offentliga måltiderna och drivs av Livsmedelsverkets nationella kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg. Vi arbetar för att främja en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i offentlig sektor.

 En grafisk tallrik uppdelad i sex stycken pusselbitar, varje pusselbit har ett unikt ord. Säker, God, Integrerad, Näringsriktig, Miljösmart och Trivsam. Måltidsmodellen - ett helhetsperspektiv på hållbara måltider