Söksida

Hittade 462 i kategori "Produktion, handel och kontroll"

  • Ekvivalensavtal

    Med ekvivalensavtal menas att man likställer andra länders offentliga kontroller med det egna landets när det gäller livsmedelssäkerhet.   Ekvivalensavtal Gällande ekvivalensavtal finns på
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-10-18
  • Föranmälan vid import av vegetabiliska livsmedel

    Sändningar med livsmedel från länder utanför EU som ska gränskontrolleras ska föranmälas till någon av Livsmedelsverkets gränskontrollstationer. Föranmälan ska göras via det webbaserade systemet
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-12-08
  • Ekologisk mat

    För att komma till Livsmedelsverkets webbsida med information om ekologisk mat ska du klicka på länken nedan. Ekologisk mat
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-05-03
  • Gränskontrollstationer - köksredskap

    Här finns en förteckning över svenska gränskontrollstationer som är godkända för köksredskap från Kina och regionen Hong Kong. Information om föranmälan och betalningsrutiner hittar du i menyn till
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-12-13
  • Exportintyg

    Livsmedelsverket tillhandahåller ett antal olika exportintyg som bekrivs på den här sidan Exportintyg som undertecknas lokalt Lokalt utfärdade exportintyg fylls i av företaget på webben. Sedan
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2015-10-22
  • Export till olika länder utanför EU

    Här hittar du information om export till olika länder utanför EU, bland annat gällande exportintyg och anläggningslistor.
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-12-06
  • Exportkontrollpersonal

    Kontroll vid export av animaliska livsmedel Vad som är viktigt att tänka på när du som kontrollpersonal utfärdar hälsointyg? Vilka regler gäller vid export av livsmedel? Om kontroll vid export av
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2015-10-13
  • Salmonellakontroll

    Här finns information om salmonellaregler för handel med animaliska livsmedel inom EU. Regler Salmonellareglerna för handel med animaliska livsmedel inom EU finns i Livsmedelsverkets föreskrifter (
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2015-03-12
  • Beställning av uppföljningsprov

    För uppföljning av misslyckade analyser kan deltagarna beställa en extra vial per blandning utan kostnad. Om ni önskar mer än en vial av samma blandning kan de beställas via PT-micro@slv.se till en
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2015-02-24
  • Avgift införs för att ansöka om tillstånd att använda konventionell ingrediens vid ekologisk produktion av livsmedel

    Helena Nordenfors Livsmedelsverkets föreskrift 2006:21 om avgifter för offentlig kontroll, prövning och registrering är ändrade.   Ändringen innebär i korthet att det införs en avgift för ansökan
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-03-22
  • Livsmedelsverkets vintermöte

    Den 15 mars bjuder Livsmedelsverket in livsmedelsföretag, branschorganisationer och konsumentföreningar till ett möte i Uppsala. Anmälan till mötet görs senast den 23 februari. I år hålls
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-01-25
  • Reviderade branschriktlinjer för servicehandeln

    Svensk Servicehandel & Fast Food har reviderat de nationella branschriktlinjerna Säker mat i servicehandeln. Riktlinjerna har bedömts av Livsmedelsverket och finns nu tillgängliga på
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2015-10-16
  • Branschriktlinjer från Vendingföreningen är reviderade

    Svenska Vendingföreningen har reviderat de nationella branschriktlinjerna för vendingbranschen – Varmdrycks och varuautomater. Riktlinjerna har bedömts av Livsmedelsverket och finns nu tillgängliga
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2015-09-25
  • Fyra företagsbroschyrer har uppdaterats

    Broschyrer till företag om att importera livsmedel och att starta kafé har nyligen uppdaterats. Även de engelska översättningarna av broschyrerna är uppdaterade. Ändringarna i broschyrerna beror
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2015-09-16
  • Ekologiskt på restaurang

    Vägledning och nationella föreskrifter ska underlätta för ekologiska restauranger heno@slv.se Restauranger och caféer kan redan idag berätta för sina kunder att de erbjuder ekologisk mat. Bristen
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2015-07-20
  • Jordnötter

    Jordnöten är en baljväxt. Personer med allergi mot jordnötter kan reagera mycket allvarligt om de får i sig jordnöt. Därför finns det särskilda märkningsregler för jordnöt. Symtom Jordnötsallergiker
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2017-01-24
  • Nötter

    Nötter hör till flera olika botaniska familjer. I livsmedelslagstiftningen klassas mandel, hasselnöt, valnöt, cashewnöt, pekannöt, paranöt, pistaschmandel och makadamianöt/Queenslandsnöt som nötter.
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-09-02
  • Ärta

    Ärtor hör till baljväxterna, liksom jordnötter, sojabönor, lupin, bönor, kikärter och linser. Ärtor kan orsaka allergiska reaktioner. Symtom Allergi mot ärta ger precis som annan allergi symtom från
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-11-22
  • Berikning

    Med berikning menas att vitaminer eller mineraler tillsätts till livsmedel för att förbättra deras näringsvärde. Det finns olika anledningar till att livsmedelstillverkare väljer att berika sina
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-06-29
  • Biodling och honung

    Här finner du samlad information som berör biodling och tillverkning av honung och sammansatta produkter av honung, bland annat information om lagstiftning och vägledningar samt länkar till dokument
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Uppdaterad 2016-09-20