Söksida

Hittade 198 i kategori "Nyheter"

  • Så minskar du risken för sommarmagsjuka

    Under sommarmånaderna ökar risken att drabbas av magsjuka på grund av bakterier. Några enkla råd inom fem områden minskar risken. Förra året rapporterades till Folkhälsomyndigheten att drygt 4 700
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2015-06-08
  • Hållbar mat för hälsan och miljön i fokus på EAT-konferens

    Livsmedelsverket deltar i det internationella toppmötet EAT – Stockholm Food Forum 2015 – som äger rum 1-2 juni. Forskare, politiker och representanter för näringslivet samlas i Stockholm för att
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2015-06-01
  • Nationell kontrollkonferens

    Sveriges första nationella konferens om livsmedelskontroll Sveriges första nationella kontrollkonferens samlar inspektörer och chefer i kommuner, länsstyrelser och Livsmedelsverket. Syftet är att
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2015-05-04
  • Hitta ditt sätt att äta hälsosamt – nytt grepp från Livsmedelsverket

    Nu prövar Livsmedelsverket ett nytt sätt för att nå ut med råden om bra matvanor. Hitta ditt sätt är det nya tilltalet till konsumenterna. Med inspiration, mindre pekpinnar och genom att visa att det
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2015-04-27
  • Vad beror det på när maten gör oss sjuka?

    Vad beror det på när maten gör oss sjuka? Felaktig hantering av mat kan göra oss ordentligt sjuka. Vanliga exempel är hamburgare och kyckling som inte genomstekts ordentligt, skärbrädor som inte
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2015-04-07
  • Ny bedömning av koffeinets hälsoeffekter – öppen konsultation

    200 milligram koffein vid ett enskilt tillfälle eller 400 milligram på en dag ger inga negativa effekter på hälsan för vuxna, enligt en granskning från Efsa, den europeiska myndigheten för
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2015-02-26
  • Nyckelhålet i huvudrollen – ny film från Livsmedelsverket

    Livsmedelsverkets symbol Nyckelhålet firar 25 år. Nu har Livsmedelsverket gjort en film som med humor beskriver vad Nyckelhålet står för – ett smart matval. - Vi vill att fler ska få veta att
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2015-02-26
  • WHO-rapport om samband mellan rött kött, charkprodukter och cancer

    Måndag 26 oktober presenterades en sammanställning från WHO:s International Agency for Research on Cancer (IARC) som visar på ett samband mellan konsumtion av rött kött, charkprodukter och cancer.
    Sida - Kommentarer - Uppdaterad 2015-10-26
  • Debattreplik i Cirkulation 7 december 2016

    Ingegerd Rosborg med flera kritiserar i ett debattinlägg Livsmedelsverkets riskbedömning av avsaltat vatten, »Dricksvattnets betydelse för tillförsel av mineralämnen«. Skribenterna hävdar att den
    Sida - Debattartiklar - Uppdaterad 2016-12-07
  • Dags att syna saltet

    Varje år drabbas drygt 55 000 personer av hjärtinfarkt eller stroke. Var fjärde vuxen har högt blodtryck. En av orsakerna är att många äter alldeles för mycket salt. Men de flesta är inte medvetna om
    Sida - Debattartiklar - Uppdaterad 2015-05-19
  • Nya uppdrag för Livsmedelsverket inom regeringens livsmedelsstrategi

    Minskat matsvinn, vidareutveckling av Nyckelhålet och stöd för att öka kompetensen i livsmedelskontrollen. Det är några av Livsmedelsverkets nya uppdrag i regeringens åtgärdspaket för att stärka den
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2017-02-08
  • Snabbare varningar mellan myndigheterna i svensk livsmedelskontroll

    När kontrollen i en kommun upptäcker och stoppar livsmedel som innebär hälsofara för konsumenter måste en varning snabbt nå livsmedelskontrollen även i andra kommuner. Därför inför Livsmedelsverket
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2017-02-02
  • Dags för årets Vintermöte

    Idag torsdag 2 februari är det dags för det sjätte årliga Vintermötet. Ett forum för utbyte av information, kunskap och dialog mellan Livsmedelsverket och livsmedelsbranschen. Intresset för
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2017-02-02
  • Nationella kontrollplanen

    Nya fokusområden och ökat samarbete för säker mat Sveriges myndigheter som arbetar för säker mat och dricksvatten tar nu ett samlat grepp för att bli bättre. Gemensamma mål för djurskydd, djurhälsa,
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2016-12-20
  • Samverkan för bättre kontroll av primärproduktion av livsmedel och foder

    Det finns flera sätt att ytterligare förenkla och effektivisera kontrollen av livsmedel och foder i primärproduktionen. Mer samordning och utvecklade kontrollverktyg är några av de
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2016-12-02
  • Fullbokad Måltidsdag med späckat program

    Det finns inte ett recept på bra måltider i förskolan, skolan, vården och omsorgen – det finns många. Det är temat när branschfolk från hela landet samlas på Livsmedelsverkets årliga Måltidsdag den
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2016-11-14
  • Kontrollen av internethandeln med kosttillskott måste bli bättre

    För att övervakningen av internetförsäljningen av framför allt kosttillskott ska bli vassare förslår Livsmedelsverket en ny specialutbildad grupp. Gruppen ska kunna spåra upp och agera mot
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2016-10-21
  • Förenklingsresan

    Handlingsplan förenklar för livsmedelsföretagen Det behöver bli enklare för livsmedelsföretag att växa och exportera sina produkter. Under året har Tillväxtverket, Jordbruksverket och
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2016-10-20
  • EU har godkänt en genmodifierad hybridmajs

    EU-kommissionen har godkänt användningen av en genetiskt modifierad majs som är en korsning av fyra majssorter Bt11, MIR162, MIR604 och GA21 samt majs som kombinerar bara två eller tre av de nämnda
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2016-09-28
  • Äkta Halal Mat Sverige AB förbjuds att sälja livsmedel efter omfattande köttfusk

    Norrköpings kommun förbjuder företaget Äkta Halal Mat Sverige AB att sälja livsmedel. Företaget har sålt helt kött som "köttberedning" och på så sätt kringgått Sveriges särskilda regler som skyddar
    Sida - Pressmeddelanden - Uppdaterad 2016-09-23